Tottenham slår City i første Champions League-kvartfinale

London-klubben vandt den første af to kvartfinaler i Champions League, da de tirsdag aften slog Manchester City 1-0 hjemme på det nye Tottenham Hotspur Stadium.

Onsdag aften tog Tottenham et vigtigt spadestik i kampen om videre deltagelse i Champions League ved at slå Manchester City 1-0 på hjemmebane.

Det var ellers City, der startede kampen bedst, og efter blot 11 minutters spil blev de tilkendt et straffespark af dommeren Bjorn Kuipers, der fik hjælp af VAR til kendelsen. Sergio Aguero tog sig af straffesparket, men det viste sig at være en dårlig idé, da Hugo Lloris diskede op med en flot redning.

Det fik Tottenham-spillerne til at vågne lidt op, og i det 24. minut dukkede Harry Kane op i feltet, og sendte et skud af sted mod målet, hvor Ederson dog stod klar med en solid redning.

Det forblev uden mål til pausen, hvor hverken Tottenham eller Manchester City foretog nogen udskiftninger.

Anden halvleg blev skudt i gang af en stor chance til Raheem Sterling efter blot to minutters spil. Han tog bolden flot ned i venstre side af feltet, men slutproduktet manglede, og hans skud var ingen sag for Lloris.

Et minut efter gik det hurtigt den anden vej. Heung-Min Son tog et skarpt træk ind i banen, og affyrede et flot skud, som desværre for Tottenham sejlede lige forbi fjerneste stolpe.

Tottenham så generelt gode ud fra anden halvlegs start, men i det 56. minut blev betingelserne sværere for dem, da Harry Kane måtte lade sig udskifte med en skade.

Det skulle dog ikke forhindre Tottenham i at spille godt. Med knap et kvarter tilbage af kampen var Heung-Min Son på spil igen, og denne gang mente han det alvorligt. Christian Eriksen sendte sydkoreaneren til baglinjen, hvor han med tåspidsen nåede bolden. Derefter afdriblede han sin nærmeste modstander, og sendte bolden i kassen til stillingen 1-0.

Resten af kampen forsøgte Manchester City at presse Tottenham-mandskabet, hvilket affødte et par kontramuligheder. Det forblev dog ved stillingen 1-0 til slutføjt.

Returopgøret spilles onsdag i næste uge på Etihad Stadium, hvor City er tvunget til sejr, hvis de vil sikre sig avancement i Champions League.