Ydmyget af Leipzig: Tottenham er færdige i Champions League

Leipzig slår Tottenham ud af Champions League med en hjemmebanesejr på 3-0. Yussuf Poulsen sad på bænken hele kampen for Leipzig.

José Mourinhos skadesplagede Tottenham-mandskab stod over for en svær opgave her til aften på Red Bull Arena Leipzig, da de skulle forsøge at overvinde det 1-0-nederlag, som de indkasserede for et par uger siden til tyskerne.

London-klubben fik dog hurtigt gjort opgaven endnu sværere for sig selv, da de allerede efter 9 minutter kom bagud - østrigske Marcel Sabitzer bankede klinisk bolden i kassen fra 20-25 meter ude. Hugo Lloris skulle dog utvivlsomt have gjort det bedre.

Aftenen udviklede sig kort efter katastrofalt for Tottenham, da Sabitzer igen kom på tavlen. Her var det lejesvenden fra Manchester City, Angelino, der efter forunderligt forsvarsspil af Serge Aurier, sendte et indlæg ind i panden på Sabitzer, som på imponerende vis fik drejet bolden i det korte hjørne.

Tottenham stod dermed i en ganske svær situation efter 20 minutter af opgøret, og Mourinhos tropper var således nødsaget til at score tre mål, hvis de ville videre til kvartfinalen. Først halvvejs i anden halvleg fik gæsterne etableret et reelt pres, men det lykkedes ikke at få hul på bylden. Til allersidst gik det så helt galt for Tottenham, da den indskiftede svensker, Emil Forsberg, gjorde det til 3-0 efter 88 minutter med en følt inderside.

Leipzig - der beholdte Yussuf Poulsen på bænken hele kampen - er derfor videre til kvartfinalen med en samlet sejr på 4-0, mens José Mourinho og Tottenham dumper ud af turneringen med et brag.