Vanvidscomeback af Holland sikrer plads i Final 4

Hollands Virgil van Dijk udlignede til 2-2 i overtiden mod Tyskland og sikrede Holland en billet til Final 4 og kampen om Nations League-trofæet.

Holland kunne mandag aften sikre sig førstepladsen i Nation Leagues dynamitpulje med et enkelt point på udebane mod Tyskland og dermed en plads i Final 4.

Modsat kunne Tyskland ikke avancere fra gruppens sidsteplads, men det var ikke til at se i starten af opgøret, da Die Mannschaft kom bragende ud af starthullerne.

Allerede efter 20 minutter havde tyskerne bragt sig foran 2-0. Først på et kongemål af Timo Werner, der klaskede bolden fladt i nettet uden for feltet. Og kort efter var Manchester Citys Leroy Sané på spil, da han opsnappede en dyb bold fra Toni Kroos og scorede med hjælp fra en hollandsk afretning.

Holland kæmpede sig dog tilbage i opgøret, men skabte ikke de store chancer, før vi kom ind i anden halvleg.

Først var Werner dog tæt på at fordoble sin måltotal og afgjorde kampen efter en times spil, og den misser kom til at gøre ondt i slutfasen.

For Holland satte nemlig en fremragende slutspurt ind i jagten på gruppesejren og Final 4. Først var Memphis Depay tæt på at bringe spænding tilbage i kampen, mens hans forsøg fra en spids vinkel blev afværget af Manuel Neuer.

Fem minutter før tid fik Quincy Promes bolden på kanten af feltet og lagde den følt i hjørnet uden for Neuers rækkevidde til en reducering. Og i de første sekunder af dommerens tillægstid sendte Virgil van Dijk Holland i en kæmpe jubelrus, da han flugtede bolden i nettet til slutstillingen 2-2 og sendte De Orange videre til Final 4.

Her skal Holland kæmpe med England, Portugal og Schweiz om at kunne skrive sig ind i historiebøgerne som den første vinder nogensinde af Nations League.