• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League clbold.dk

Virus-ekspert: Champions League-opgør kan have haft dødelige konsekvenser

Foto: Getty Images

Set i bakspejlet var det en fuldstændig vanvittig idé at afvikle 1/8-finalen mellem Atalanta og Valencia med tilskuere på stadion. Sådan lyder det nu fra en italiensk immunolog.

Af clbold.dk

Opgøret mellem Atalanta og Valencia i Champions League kan have spillet en stor rolle i spredningen af COVID-19 i den italienske by Bergamo.

Sådan lyder det ifølge Corriere dello Sport fra immunologen Francesco Le Foche.

1/8-finalen blev spillet på San Siro, hvilket betød, at 40.000 fans rejste fra Bergamo til Milano for at se storkampen. Bergamo ligger i regionen Lombardiet, som er den absolut hårdest ramte region i Italien under den aktuelle COVID-19-krise.

Natten til torsdag blev 60 kister således kørt væk fra hospitalet, fordi der ikke er længere er plads på krematoriet. 533 mennesker har indtil videre mistet livet i Bergamo, efter at være blevet smittet - heraf 93 i det seneste døgn. Krematoriet har ikke kapacitet til at håndtere mere end 25 lig om dagen. 

- Det er sandsynligt, at der var flere alvorlige triggers og katalysatorer for spredningen af virussen. Kampen mellem Atalanta og Valencia kan meget vel være en af dem. Det var et højdepunkt af eufori i en unik sæson for klubben (Atalanta, red.). Der er gået en måned siden den kamp, så timingen er relevant. Tusindvis af mennesker var samlet, få centimeter fra hinanden, mens de krammede og råbte. Det er gode vilkår for spredningen af en virus. 

- Jeg kan forestille mig, at der var mange, der ikke ønskede at misse den kamp, hvis de havde købt billetter, også selvom de var småsyge. Set i bakspejlet var det vanvid at spille den kamp med tilskuere. Men på daværende tidspunkt var situationen ikke lige så entydig. I den nuværende situation ville det være utænkeligt. 

Atalanta vandt kampen med 4-1. Efter returkampen har Valencia meldt ud, at 35 procent af klubbens spillere har testet positiv for COVID-19.

Superliga

Optakt: AGF - FC Midtjylland

De danske mestre gæster nu Aarhus, hvor hjemmeholdet med en sejr holder presset på FC København.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.