Landshold

Alle veje fører til landsholdet

De tre spillere, som Morten Olsen havde mulighed for at give debut i onsdagens landskamp mod Ungarn, har taget vidt forskellige veje til landsholdet

I Morten Olsens bruttotrup til kampen mod Ungarn var der tre mulige debutanter: Thomas Enevoldsen, Jim Larsen og Johan Absalonsen. De er henholdsvis 22, 23 og 24 år gamle, men de er kommet med vidt forskellige udgangspunkter. Absalonsen og Enevoldsen er begge blevet ført hele vejen gennem DBU's unglandshold, men hvor OB's Absalonsen er kommet på holdet via stabile præstationer gennem en årrække i den samme danske topklub, er Enevoldsen pludselig blevet udtaget efter et udlandsophold, der kun har varet halvanden måned.

Endelig er der Silkeborgs Jim Larsen, der indtil nu er sluppet helt uden om fangarme, og som i denne uge iførte sig en landsholds-træningsdragt for første gang. Selvom DBU satser hårdt på talentarbejdet, kan man ikke undgå, at der kommer nogen »ud af den blå luft,« som assisterende landstræner Peter Bonde udtrykker det.

- Man kan ikke lave nettet så fint, at der ikke er nogen, der slipper igennem. Det er tilfældigt, hvordan folk udvikler sig, og der er flere måder at tage det sidste skridt, siger Peter Bonde, som også nævner Jakob Poulsen og Mikkel Beckmann som spillere, der har taget alternative veje til landsholdet.

Læs også: Her er det danske VM-hold:

Selvom Jim Larsen ikke fik debut i denne omgang, roser Peter Bonde hans indsats med landsholdet. Det er dog anderledes, når en spiller, der er uprøvet i DBU-regi, dukker op på landsholdet.

- Spillemæssigt har han trænet fint med, men det er setup'et, der er den største forskel. Alt det uden for banen, som Absalonsen og Enevoldsen er vant til fra ungdomsholdene, er nyt for ham. Samtidig skoler vi jo i DBU folk til en bestemt spillestil, og der er han mere usleben, men vi har kunnet se til træning, at Troels (Bech red.) arbejder rigtigt med ham, siger Peter Bonde.

Læs mere om Thomas Enevoldsens debut i Tipsbladet Indsigt.

Tipsbladet udkommer hver tirsdag og fredag. Få Tipsbladet ind ad døren hver uge!