• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

AGF-målmand Steffen Rasmussen var tæt på at blive udtaget til landsholdet mod Portugal og Albanien, og det overraskede ham ikke.

Af Kim Michelsen

Danmark er som bekendt kvalificeret til VM næste år i Sydafrika, og dermed kan debatten om, hvilke spillere der skal udgøre den danske VM-trup, begynde.

På målmandsposten synes Thomas Sørensen og Stephan Andersen sikre på at blive to ud af de tre målmænd, og normalt ville Jesper Christiansen blive nævnt som den tredje. Men nu har FCK'eren været skadet et stykke tid og kan måske få svært ved at tilbageerobre sin plads fra svenske Johan Wiland, når han er klar igen.

Op til kampene mod Portugal og Albanien i september havde Thomas Sørensen karantæne, mens Christiansen altså var skadet. Ind kom i stedet IFK Göteborg-keeperen Kim Christensen, men ifølge Morten Olsen var det et tæt opløb. Landstræneren udtalte, at han var tæt på at udtage AGF's Steffen Rasmussen, som også har gjort det godt.

- Jeg var egentlig ikke overrasket over at blive nævnt i forbindelse med landsholdet. Jeg synes, at jeg har haft et fint niveau, og nu var Jesper Christiansen blevet skadet, og set ud fra de målmænd, som er i ligaen, så synes jeg egentlig, at det havde været fair nok. Det må jeg sige, siger Steffen Rasmussen i et interview med Tipsbladet.

- Jeg blev glad og stolt, da jeg hørte, at Morten Olsen havde overvejet at udtage mig. Det er det, vi som fodboldspillere går og drømmer om. Det er da det ypperligste. Det giver mig blod på tanden til at nå det mål, som kunne hedde at blive udtaget til landsholdet.

I periferien

Steffen Rasmussen vurderer sig selv i sammenligning med konkurrenterne til pladserne på denne måde:

»I forhold til nogle af de målmand, der er udtaget til landsholdet, så ligger jeg lige i periferien af dem. Jeg mangler måske lidt for at komme derop, men jeg har stadig nogle år i mig endnu til at nå det. Jeg føler, at jeg ligger der omkring.

- Der er gode målmænd, som er inde omkring landsholdet, men man ved også, at det kan hurtig ændres. Skader kan ændre på noget, og sådan er denne verden så benhård. Selvfølgelig går jeg ikke og håber, at andre bliver skadet, men sådan er verden bare. Jeg arbejder stenhårdt til træning, og så må vi se, om der kommer en chance på et tidspunkt.

Skal der en skade til, før du bliver aktuel blandt de tre?

- Nu må vi se, hvad fremtiden bringer. Det ville være en stor oplevelse at være med til et VM, og selvfølgelig ville jeg tage imod chancen med kyshånd.

Opbakning fra "Magic"

AGF's målmandstræner Maciej Wasyniuk bliver i daglig tale kaldt "Magid" hos AGF. Han finder landsholdssnakken om sin elev logisk.

- Jeg var meget glad for, at han blev nævnt, faktisk. Han har rigtig solid superligaklasse, er 27 år og har næsten 200 divisionskampe. Den erfaring, og det mentale overskud det giver at spille på et tophold, det gør det til logik, at han nævnes inde omkring landsholdet, siger Marcel Wasyniuk til Tipsbladet.

- Han passer perfekt til Morten Olsens filosofi om, hvordan målmænd skal spille i moderne fodbold. Målmanden skal være en spilstation, så han skal også være god med benene.

Passer til Morten Olsen

Steffen Rasmussen ser også sig selv som tæt på Morten Olsens fodboldfilosofi, men ved ikke, om det giver bonus i forhold til en plads i VM-truppen.

- Jeg er en offensiv målmand, som gerne vil fremad og også bidrage til nogle gode kontrachancer. Sådan spiller landsholdet også, men det giver mig ikke større forhåbninger. Det er den måde, jeg vil arbejde på, og jeg tror også, at hvis jeg kan lægge lidt mere på mit niveau, så har jeg en god chance.

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus