Thomas Sørensen er officielt eks-landsholdsspiller, og derfor var det mærkeligt for ham at følge sine tidligere landsholdskammerater mod Slovakiet i sidste uge.

36-årige Thomas Sørensen har 101 landskampe på cv'et, men den 7. august annoncerede han, at det ikke bliver til flere i nationaldragten. Landsholdsstøvlerne er lagt på hylden, og dermed blev testkampen mod Brasilien, hvor han udgik med en rygskade, hans sidste optræden efter 13 år som landsholdsspiller.

Onsdag i sidste uge kunne han så for første gang følge en dansk landskamp som officiel eks-landsholdsspiller, og det var en mærkelig oplevelse.

- Jeg så kampen, og det var da rigtig mærkeligt at følge den, når nu landsholdet har været så stor en del af mit fodboldliv. Jeg kan ikke slippe det helt og vil selvfølgelig følge det tæt, men nu er jeg iaagttager og ikke spiller. Hvis jeg på sigt kan hjælpe til med at støtte op om landsholdet på den ene eller anden måde, vil jeg gerne det, men det bliver ikke som spiller, selv om man heller aldrig skal sige aldrig, siger Thomas Sørensen til tipsbladet.dk.

Sørensens forbehold kommer måske som en direkte konsekvens af Martin Jørgensens landsholdsstop efter VM i Sydafrika i 2010 og det senere comeback, da det kneb gevaldigt på landsholdets midtbane. Men Sørensen regner altså ikke med, at det bliver nødvendigt, at han igen trækker i landsholdsdragten, fordi Danmark i Stephan Andersen, Anders Lindegaard og Kasper Schmeichel har tre fuldgode erstatninger, der i første omgang ligner dem, der skal kvalificere Danmark til VM i Brasilien om to år.

Thomas Sørensen håber naturligvis, at det bliver med succés.

- Jeg håber selvfølgelig inderligt, at Danmark kommer med til VM, og jeg vil følge kvalifikationen tæt.

LÆS OGSÅ: Thomas Sørensen: Ingen panik før lukketid

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?