Bundesliga

Optakt til dagens SAS Liga-kampe

Optakt til dagens 14. runde i SAS Ligaen.

18.00 Brøndby - AaB
To kriseramte tidligere tophold mødes onsdag aften på Brøndby Stadion. Både Brøndby og AaB er inde i en pointfattig periode, hvor deres topplaceringer er smuldret og reduceret til henholdsvis en sjette- og en femteplads. Brøndby er fortsat plager af et utal af skader, men kan glæde sig over, at Martin Retov atter er spilleklar. AaB er bedre stillet, men så formentlig gerne Thomas Augustinussen tilbage på banen, så den kriseramte skude kunne få et skub i den rigtige retning.

19.00 Silkeborg - Viborg
På Silkeborg Stadion udkæmper to midtjyske hold en kamp rundt om nedrykningsstregen. Viborg har aktuelt et marginalt forspring ned til Silkeborg, der efter nederlag i samtlige seks hjemmekampe pt. ligger til nedrykning. Får de brudt den uhørt dårlige hjemmestatistik denne onsdag aften? Senest tabte Viggo Jensen og Co. 2-1 hjemme mod Esbjerg, mens Viborg mere ventet fik stryg mod FCK i Parken. De grønklædte gæster har i øvrigt lys forude på den skadesplagede angrebspost, hvor José Mota nu meldes klar. Dermed er 'kun' Steffen Højer, Jacob Olesen og Sammy Youssouf ude med skader i VFF-angrebet.

19.00 FC Nordsjælland - FC Midtjylland
Mens nummer et og to mødes på Fionia Park, er det holdene lige under, der mødes på Farum Park. Sæsonens store overraskelse, FC Nordsjælland, tager hjemme imod den øjeblikkelige bronzeplads FC Midtjylland, der har demonstreret storform på det seneste. Specielt anført af en forrygende, yderst talentfuld midtbane, har ulvene senest gjort det af med sikre sejre i Brøndby samt hjemme mod OB. Trænerduoen har også netop forlænget kontrakten, så alt ånder fred og idyl i Midtjylland. Det samme er tilfældet i Nordsjælland, omend de lidt skuffende tillod Vejle at vinde deres første sæsonsejr. Angrebsduoen Morten Nordstrand og Jukka Santala har imidlertid indtaget topscorerlisten, og mon ikke der er flere mål i vente fra dem i aften?

19.00 AC Horsens - Esbjerg
AC Horsens søger at tage et skridt væk fra bundregionen, når de onsdag aften tager imod Esbjerg på hjemmebane. Topscorer Gilberto Macena er tilbage efter to målløse Horsens-indsatser, hvor brasilianeren sad i karantæne. Det bekommer med garanti træner Kent Nielsen vel, for udover brasilianeren er det svært at se, hvor målene skal komme fra. På den front har Esbjerg været mere fleksible. Omvendt svinger Troels Bechs tropper som nat og dag, men vandt dog senest en smal sejr i Silkeborg. Her blev Fernando Derveld imidlertid præsenteret for sæsonens anden udvisning, og derfor er den stærke hollænder i karantæne.

19.00 Randers FC - Vejle
De regerende pokalmestre fra Randers har lagt pæn afstand ned til nedrykningsstregen. Senest storsejrede de på imponerende vis på Aalborg Stadion, og de takter vil de helt sikkert gerne følge op hjemme mod bundproppen fra Vejle. De rødklædte fra Nørreskoven er imidlertid fyldt med selvtillid efter sæsonens første sejr i søndags. Det skal blive spændende at se, om ansættelsen af blandt andet en jægersoldat som indstillingstræner har en vedvarende effekt hos oprykkerne.

20.00 OB - FC København
Rundens absolutte brag spilles på Fionia Park, hvor der ventes mange tilskuere til et sandt topbrag i SAS Ligaen. Rækkens nummer to tager imod de suveræne et'ere og regerende mestre fra FC København, der hidtil har buldret igennem de hjemlige kampe. Samtidig er de to kombattanter de eneste danske hold, der fortsat spiller i Europa, så det er nok ikke helt misvisende, at de to Carlsberg-sponsorede hold fører an i SAS Ligaen. OB henter formentlig optimisne i det faktum, at FCK må undvære de skadede Jesper Grønkjær og André Bergdølmo samt Tobias Linderoth, hvis kone er ved at føde parrets første barn.