Debutant bag Brøndbys første sæsonsejr

Ferhan Hasani scorede sejrsmålet, da Brøndby her til aften fik sæsonens første sejr i Superligaen via en 2-1-sejr over OB.

Tipsbladet.dk i Brøndby

Endelig kom den, sæsonens første Brøndby-sejr. Debutanten Ferhan Hasani scorede til 2-1 i slutfasen, og så kunne hjemmeholdet sende OB hjem til Fyn med nul point, selv om gæsterne egentlig leverede en fin indsats.

Inden Hasani kom i centrum var det en anden af Brøndbys nyindkøb, der viste sig frem. Alexander Szymanowski startede inde på kanten, og han viste fra start spændende takter. Udfordrende, pågående og ganske farlig omkring feltet var han, og efter få minutter tog han et par fine træk på kanten af feltet og endte i en god skudposition. Selv om afslutningen sejlede snært forbi var det en udmærket aktion af den nye spiller.

Kampens indledning var præget af masser af spil på midten. Efter Szymanowskis fine afslutning gik der et kvarter, før et af holdene havde held med at spille sig frem til noget.

Ari Skulason fandt Morten Skoubo i midten af banen, men angriberens vip frem mod kollegaen Abdellaoue faldt en anelse for sent, og ærgerligt for OB havde dommer Michael Johansen allerede fløjtet for offside, da Abdellaoue ellers havde trillet bolden i mål under Lukas Hradecky.

Minuttet efter fik Brøndby så en chance. Kahlenberg slog en smuk aflevering til Simon Makienok, og så kom den anden friløber på under et minut. Mads Toppel reddede Makienoks svage afslutning, og det var stadig status quo i Brøndby.

OB var kommet til København med en ambition om at holde på bolden, og det var fynboerne egentlig også lykkedes godt med i kampens indledning. De var godt med i opgøret, men udeholdet havde svært ved at komme frem til de store åbninger. De lurede hele tiden på dem med Abdellaoue på kanten af offside og en Rasmus Falk med gode berøringer på midten, men spillet var ikke direkte nok.

I den anden ende var hjemmeholdet ikke meget bedre til at trænge igennem. Dødboldene er dog altid farlige med de store spillere, Brøndby kan bringe, og Martin Albrechtsen havde allerede haft en stor mulighed efter et hjørnespark, da Martin Ørnskov fik sparket bolden på stolpen efter 33 minutter.

Det var en god periode for Brøndby, her kort inden pausen. Szymanowski og Mikkel Thygesen fik kombineret flot foran feltet, og førstnævnte testede Mads Toppen i OB-målet med en god, følt bold, som Toppel viftede over.

Det varmede op til Brøndby-scoring på dette tidspunkt. Og den kom også.

Igen var det efter en dødbold, chancen opstod, og igen var det Martin Ørnskov, der var farlig. Dario Dumic snittede hjørnesparket fra Kahlenberg over Mads Toppel, og så var det en smal sag for en helt fri Ørnskov at heade bolden i mål. 1-0 til Brøndby, og det blev der ikke ændret på i minutterne frem til pausen.

Efter de 15 minutters hvile fortsatte kampbilledet fra første halvleg. OB var mest på bolden, men kunne ikke nedbryde hjemmeholdets forsvar. Brøndby truede i omstillingerne, og Antipas fik en god mulighed efter netop sådan en, da han fra en ret fri position brændte på Mads Toppel – det gjorde Szymanowski også på en friløber kort efter, hvor Toppel igen måtte hive en god redning frem.

Rasmus Falk var OB's farligste mand i offensiven. Han drev bolden frem til afslutning efter 55 minutter, hvor afslutningen var for tam, og så var han også manden, der fremtvang et frispark ti meter uden for feltet. Det eksekverede Espen Ruud, og hans afslutning tvang Hradecky ud i fuld længde.

Emil Larsen var i sommerpausen tæt på at skifte til Brøndby, men han dumpede lægetjekket og måtte blive i OB. Inden kampen forklarede kantspillere, at han var mere tændt end nogensinde, og han fik også gjort det onde ved Brøndby efter en times tid. Her scorede Larsen nemlig til 1-1, og så så det ud til, at Brøndby igen måtte udskyde den sejrsjubel, som helt sikkert brænder i alle spillerne.

Men så... Efter lidt over en times spil blev Ferhan Hasani sendt ind til sin Brøndby-debut, og han skulle ikke bruge mange minutter på at vise sig frem. Hasani så Quincy Antipas brage en afslutning på overliggeren, og kantspilleren var hurtigt over returen. Via overliggeren sendte han kuglen i kassen, og så havde han givet sig selv en drømmedebut og bragt hjemmeholdet tættere på sæsonens første sejr.

2-1 til Brøndby stod den nu, og hjemmeholdet skulle nu forsøge at forsvare føringen hjem. OB kastede flere folk frem i det åbne spil såvel som på dødbolde, og i slutfasen smed træner Troels Bech også Kasper Larsen frem i angrebet. Lige lidt hjalp det, for Brøndby vandt 2-1 og OB fik intet ud af en ellers fin spillemæssig indsats.