• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Avis: EM i Danmark er truet på grund af manglende reklameplads

Foto: Getty Images

En væsentlig årsag til, at København måske ikke får sine EM-kampe næste år, er spørgsmålet om reklameplads i hovedstaden, skriver Politiken.

Af Anders Dehn

Forleden såede DBU's formand tvivl om, hvorvidt Danmark ville få sine fire EM-kampe til næste år. Chancerne var 50/50, sagde han. Nu løfter Politiken lidt af sløret for, hvad der er problemet.

Det er forlængst fastlagt, at Tour de France skulle begynde i København i sommeren 2021. Den stort anlagte Grand Depart og et par andre etaper skal foregå i Danmark, men det er først med løbsstart den 2. juli.

Læs også:EM i Danmark er i fare: Det er fifty-fifty

Efter planen skal den sidste af EM-kampene i Parken spilles den 28. juni, så i den forstand overlapper de to megabegivenheder ikke hinanden. Og så alligevel. For både som EM-medvært og Tour-vært underskriver man visse forpligtelser til at promovere slutrunden/cykelløbet.

Det gælder for EM's vedkommende under hele slutrunden, altså fra 11. juni til 11. juli. Det er netop det overlap, der ifølge Politiken afholder DBU og Københavns Kommune fra at give UEFA et endegyldigt ja til at lægge græs til kampene næste år. Man ved simpelthen ikke, om man kan give både EM og Touren den synlighed, man har lovet.

Læs også:Tour de France kan blokere for EM i Danmark: Lader ikke chancen gå fra os

DBU har dog ikke lang tid til at finde en løsning. Forbundet skal give UEFA et bindende svar inden udgangen af april måned. Bliver det ikke et ja, skal UEFA ud at finde en anden værtsby til nogle af eller alle fire EM-kampe, der var planlagt i Danmark.

Netop den uvished er årsagen til, at UEFA endnu ikke kan garantere fans, at deres billetter gælder næste år. Sikkert er det dog, at man som minimum kan få sine penge tilbage.

Læs også:DBU-boss om EM i Parken: Fifty-fifty er en positiv udvikling

Læs også:UEFA fastholder navnet på EM-slutrunden på grund af praktik og miljø

Læs også:EM-quizzen: Hvor meget ved du om EM-slutrunden?