• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Bruxelles halter bagud: Stockholm klar til at overtage EM-kampe i 2020

Bruxelles halter bagud: Stockholm klar til at overtage EM-kampe i 2020
Foto: Nils Petter Nilsson/Getty Images

Det nye stadion i Bruxelles, som skal bruges til EM i 2020, er forsinket. Kan arrangørerne ikke garantere for, at stadion bliver klar i tide, står Stockholm og tripper i kulissen. Også Cardiff kan komme i spil.

Af Anders Dehn

Når europamesterskaberne i fodbold skal spilles om lidt under tre år, er der 13 værtsbyer i 13 forskellige lande på tværs af kontinentet. Én af de valgte værtsbyer er Bruxelles, men det kniber med at få det nye Eurostadium klar i tide.

Konstruktionen er faldet efter tidsplanen, og i UEFA er de begyndt at være bekymrede for, om belgierne kan garantere, at deres nye arena vil kunne afholde de fire planlagte kampe. Derfor er forbundet begyndt at overveje, hvad der skal ske, hvis ikke Bruxelles inden december kan præsentere en troværdig plan for at indhente det forsinkede.

En af de byer, der blev slemt skuffede over at blive forbigået, da værtsbyerne blev valgt for tre år siden, er Stockholm, der blev kompenseret med retten til at afholde Europa League-finalen i maj. Svenskerne er dog klar, hvis Bruxelles falder igennem.

- Ja, det er vi. Vi kommer til at finde vores gamle ansøgning frem og opdatere den. Det her er en fantastisk anden chance for Sverige. Belgien har helt klart forret, men vi er klar. Vi har nogle intensive uger foran os, siger det svenske fodboldforbunds direktør, Karl-Erik Nilsson, til Expressen.

De tre gruppekampe og den ene ottendedelsfinale, som Bruxelles er blevet tildelt, vil i givet fald skulle spilles på Friends Arena i Stockholm, der blev bygget i 2012. Der er plads til godt 50.000 tilskuere på det svenske nationalstadion.

Også Cardiffs Millennium Stadium skulle ifølge nyhedsbureauet AP være i spil som Bruxelles' eventuelle afløser. Skulle det belgiske Eurostadium ende med at blive fravalgt til EM, fortsætter byggeriet dog. Det skal nemlig fungere som det belgiske landsholds hjemmebane og afløse det nuværende Kong Baudouin-stadion.

Uanset om Stockholm får EM-kampene eller ej, er Skandinavien garanteret fire slutrundekampe i 2020. Parken danner således ramme om tre gruppekampe og en enkelt ottendedelsfinale.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Endnu en vigtig kamp i jagten på tredjepladsen, bronzemedaljer og europæisk fodbold. Esbjerg har overtaget mod Brøndb...

Mere Superliga

Fokus