• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Dagens U21-profil: En ny tjekkisk superstjerne på vej?

Dagens U21-profil: En ny tjekkisk superstjerne på vej?
Foto: Getty Images

U21-EM skal i gang med de sidste gruppekampe, og tipsbladet.dk zoomer ind på en af de profiler, der skal i kamp. Denne gang Patrik Schick fra Tjekkiet.

Af Kenneth Jensen

Der venter det danske forsvar noget af en mundfuld, når det senere søndag skal forsøge at stikke en kæp i hjulet på Tjekkiet, der med en sejr kan nå semifinalen ved U21-EM, afhængig af andre resultater.

Og med tanke på, at Danmark allerede har udspillet sine chancer ved sommerens U21-slutrunde, er det godt gået af Tjekkiet, der nu sætter sin lid til en sejr over Danmark. En sejr, der meget vel kan komme ved, at holdet nu endelig får mål fra sin helt store stjernespiller, Patrik Schick fra Sampdoria.

Den 21-årige angriber er tæt på at skifte til Juventus fra Sampdoria for et beløb på 225 millioner kroner. Han har allerede været til lægetjek i Juventus, og med tanke på at han ikke har scoret i slutrunden endnu, er han formentlig ganske sulten efter at komme på tavlen, og det kan gå ud over Danmark.

Med 11 mål i sin debut-sæson i Serie A for Sampdoria har Patrik Schick øget sin markedsværdi markant, og med 10 mål i 11 U21-landskampe har han været varm i den tjekkiske landsholdstrøje. Og et mål mod Danmark vil være en god måde at fejre det kommende skifte til Juventus på.

En del af forklaringen på, at Patrik Schick ikke har scoret endnu, er, at han spiller på en lidt anden måde, end han plejer. Han er mere holdspiller nu, og han kæmper meget hårdt for holdet, hvor man tidligere har set store hans lyst til at score målene selv.

Schicks udvikling har været utrolig og kan han fortsætte udviklingen, har Tjekkiet udklækket en ny superstjerne.

Han kom frem i Sparta Prag, fik sin debut i foråret 2014 og blev i sommeren 2015 udlejet til den tjekkiske klub Bohemians Prag. Det blev kun til syv scoringer i sæsonen, men de syv mål var nok til, at Sampdoria købte ham for godt 30 millioner kroner. Det har klubben nok ikke fortrudt med tanke på, at det er en profit på næsten 200 millioner kroner i forhold til de 225 millioner kroner, han nu koster Juventus.

Om 10 år, når man en ser tilbage på holdet, vil det formentlig være Patrik Schick, man taler om. Angriberen har overbevist og haft en eksplosiv udvikling, der nu sender ham til Jvuentus og kan gøre ham til en af de bedste angribere i Europa, hvis han bliver ved med at blive bedre og bedre.

Superliga

Mere Superliga

Fokus