• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

Dagens U21-profil: Rumæniens Mbappé og de 735 millioner kroner

Dagens U21-profil: Rumæniens Mbappé og de 735 millioner kroner
Foto: Getty Images

På hver kampdag under U21-EM bringer tipsbladet.dk et portræt af en af aktørerne ved slutrunden.

Af Torsten Kjems Hansen

U21-slutrunden er ikke bare et møde med 12 nationer. Det er også et møde med nogle af de 276 spillere, der er udtaget til slutrunden for deres land.

På hver kampdag under U21-EM vil tipsbladet.dk bringe et portræt af en af aktørerne.

Dagens U21-profil er: Florinel Coman, Rumænien

Da klokken rundede 74 minutter i anden runde kampen mellem England og Rumænien var stillingen 0-0, men kampens sluttede på dramatisk og overraskende vis hele 4-2 til rumænerne.

Festen blev sat i gang, da Florinel Coman med et smart træk fremtvang et straffespark. Selv samme Coman lukkede og slukkede festen med både scoringen til 3-2 og 4-2, hvor det sidste mål vat et ganske mindeværdigt af slagsen, da han fra stor afstand bragede bolden i nettet.

Den 21-årige offensiv-spiller fra Steaua Bukarest eller rettere FCSB er i begge kampene ved slutrunden i Italien kommet ind fra bænken, men mod England fik han i den grad sat sit præg p begivenhederne.

Af de mange sportschefer og scouts, der følger med i slutrunden, er der dog nok ikke mange, der ikke er klar over, at Florinel Coman ikke bare sådan lige er til at købe fri. Med mindre, at man da ligger inde med voldsomt mange millioner i klubkassen.

Da Florinel Coman i sommeren 2017 skiftede fra FCSB from Viitorul Constant for omkring 17 millioner kroner, blev der nemlig angiveligt fikset en frikøbsklausul på utrolige 735 millioner kroner.

Klubejer Gigi Bekali begrundede værdien af talentet på måde:

”Florinel Coman har noget mere end Mbappé. De kan ikke sammenlignes lige nu, men Coman var født med noget mere.”

Dengang blev Chelsea meldt som interesseret i talentet, men intet skete. Nu to år senere er han fortsat at finde i Bukarest-klubben, hvor en sløj første sæson blev afløst af 11 scoringer og fem assist i den seneste.

Coman har tydeligvis masser af kvaliteter med sine udfordrende driblinger og lige så stærke blik for de afgørende afleveringer, og kan han i aften igen være afgørende for, at Rumænien sikrer sig en EM-semifinale, vil hans værdi naturligvis stå stærkere – selv om det formentlig ikke bliver lige med det samme, at frikøbsklausulen bliver indfriet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.