DBU ansætter tidligere TV2-direktør som afløser for ny FCK-boss
2016-03-04 17:19
Illustration: DBU

En EM-slutrunde i Danmark kan blive realitet i 2024 eller 2028, hvis DBU kommer igennem med deres EM-bud i UEFA.

Om fire år spilles der fire kampe i Parken i København, når Danmarks hovedstad sammen med 12 andre værtsbyer i Europa skal stå for EM i fodbold. Men det til trods er DBU stadig ude efter at afholde EM i Danmark i samarbejde med Sverige, Norge og Finland. Det fortæller DBU-formand Jesper Møller til DBU.dk.

- De nordiske fodboldforbund har fælles værdier på mange områder – også til, hvordan vi kan afholde en EM-slutrunde med fokus på frivillighed, bæredygtighed og trivsel inden for fodbold. Og så har vi en fælles kærlighed til fodbold og et ønske om at være værter for EM, så derfor vil vi undersøge muligheden for at byde på værtsskabet i 2024 eller 2028. 

- EM er en af de største begivenheder i fodboldens verden og er fantastisk for alle os, der elsker fodbold. At være vært for en af Europas største sportsbegivenheder har kæmpe betydning for alle dele af dansk fodbold og i hele Danmark. Både for fans og tilhængere men også for klubber, frivillige og andre, der skal være med til at arrangere og muliggøre et så stort et arrangement. Det vil give et kæmpe løft for dansk fodbold i mange år før og efter selve EM-slutrunden

DBU skriver, at man sammen med de øvrige nordiske fodboldforbund vil undersøge og forberede et konkret bud til UEFA og tildelingen af EM-værtskaber. UEFA ventes at træffe beslutning i foråret 2017.
SENESTE NYT...
OP | NED