• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

De største EM-brændpunkter tirsdag: Store dele af Europa bider negle

Foto: Getty Images

Få her et overblik over de grupper, der tirsdag kommer et skridt nærmere, hvilke landshold, der til sommer kommer med til EM-slutrunden - og hvem der ikke gør.

Af Torsten Kjems Hansen

Vi runder denne omgangs EM-kvalifikation af med en højspændt tirsdag, hvor mange landshold skal ud i endda meget afgørende kampe. I flere grupper - blandt andet Danmarks - er der dømt skæbnekamp i jagten på sommerens slutrunde. 

Få her et overblik over dels kampene og dels, hvad der er på spil:

Gruppe D
20:45 Gibraltar – Georgien
20:45 Schweiz – Irland

Note: Vi skal have de danske briller på i aften og derfor håbe på, at Irland kan tage et eller tre point i Schweiz. Det vil nemlig betyde, at Danmark med en sejr over Gibraltar i novembers kamp i Parken vil være klar til EM.

Hvis Schweiz vinder, vil gruppen formentlig være åben til sidste spillerunde, hvor det danske landshold kan være tvunget til at hente mindst uafgjort i Irland.

Irland er klar til EM med en sejr i aften, mens en uafgjort formentlig vil tvinge Irland til at skulle vinde over Danmark i sidste spillerunde for at være klar. Så der er pres på.

For Schweiz tæller nærmest kun en sejr – i hvert fald, hvis holdet selv skal afgøre EM-skæbnen. Tre sejre i de sidste tre kampe er nok for schweizerne, men en uafgjort i aften vil fortsat holde drømmen i live. For tager Danmark point fra Irland i den sidste spillerunde (givet at Danmark har vundet over Gibraltar), vil Schweiz klemme sig videre med sejre over Georgien og Gibraltar.

Gruppe F
20:45 Færøerne - Malta
20:45 Rumænien – Norge
20:45 Sverige – Spanien

Note: Der kan fortsat nå at ske masser af forskydninger i Gruppe F, hvor kun Spanien ligner en sikker deltager ved sommerens Ems-slutrunde. Bare et point i aften til Spanien er nok.

Læs også:Dagens Double: Bosnien på besøg hos Grækenland

Sverige skal til gengæld meget gerne bruge tre point i aften for at holde på andenpladsen. Bagfra truer nemlig både Rumænien og Norge, der mødes i Bukarest.
Rumænien kan med en sejr stryge forbi Sverige i tabellen, hvis Spanien henter point i Stockholm, hvilket vil være ganske perfekt, da netop svenskerne er modstander i næst sidste runde.

Norge, der hentede uafgjort i sidste øjeblik mod Spanien i seneste runde, lurer som en ganske seriøs dark horse. For en norsk sejr i aften og to sejre mod gruppens svageste hold fra Færøerne og Malta i de to sidste spillerunder – vil skyde Norge op på hele 19 point efter 10 spillerunder.

Og får svenskerne ikke tre point i aften vil det øge presset gevaldigt inden de sidste to spillerunder.

Kort sagt: Der er fortsat højspænding i Gruppe F.

Gruppe G
20:45 Israel - Letland
Israel skal bruge en sejr for at klamre sig til en minimal chancen for at gå videre i gruppen, hvor Polen allerede har kvalificeret sig, og hvor Østrig er snublende tæt på at være det samme.

Læs også:Dagens Spilforslag: Schweiz er klar med en sejr efter hård skæbne imod Danmark

Gruppe J:
18:00 Finland -Armenien
20:45 Grækenland – Bosnien
20:45 Liechtenstein – Italien

Note: Der er enorm spænding om, hvem der skal give Italien følgeskab til EM fra denne gruppe. Finland tabte senest et vitalt opgør ude mod Bosnien med 4-1, hvilket har åbnet totalt op for spændingen i gruppen.

Det betyder også, at Finland med nu to nederlag i træk har formøblet det ellers store forspring, der var skabt efter fem spillerunder. Til finnernes held formåede Armenien senest kun at hente uafgjort ude mod Liechtenstein, så der er fortsat to point at give af.

Men en sejr til Armenien i aften og det samme til Bosnien ude over Grækenland vil vende op og ned på det hele, da finnerne vil blive klemt ned på fjerdepladsen med bare to spillerunder tilbage.

I de indbyrdes kampe, der kommer i spil ved pointlighed er Bosnien bedre end Finland, men Armenien er bedre end Bosnien. Det første opgør mellem Armenien og Finland sluttede med en 2-0-sejr til Finland.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus