• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

De største EM-brændpunkter torsdag: Voldsomt afgørende kampe

Foto: Getty Images

Få her et overblik over de grupper, der torsdag kommer et skridt nærmere, hvilke landshold, der til sommer kommer med til EM-slutrunden.

Af Torsten Kjems Hansen

Vi tager endnu et skridt nærmere, hvilket hold, der skal med til sommerens EM-slutrunde, der som bekendt blandt andet skal afholdes på dansk grund. 

Flere hold kan allerede torsdag aften blive endelig klar til slutrunden, mens andre i den grad har kniven for struben og skal ud i endda meget afgørende kampe i aften. 

Her er et kort og præcis overblik i forhold til de hold, der fra fire grupper, skal i kamp i aften.

 
Gruppe C

18:00 Hviderusland - Estland
20:45 Holland - Nordirland

Note: Tyskland og Nordirland ligger måske ved første øjekast noget overraskende side om side med 12 point for fem kampe, i mens Holland følger med ni pointfor fire kampe og dermed også blot har sat tre point til. 
Men gransker man lidt i gruppens afviklede kampe, kommer det frem, at Nordirlands fire sejre udelukkende er hentet mod Hviderusland og Estland. Nederlaget kom til Tyskland, og i aften gælder det så det første møde med Holland. Nordirlands slutprogram byder derfor udelukkende på kampe mod Tyskland og Holland, og det vil være en kæmpe overraskelse, hvis ikke de to store nationer løber med EM-billetterne.

Det ændrer dog ikke på at Nordirland er i en fremragende position og naturligvis kommer til at jagte sensationen. Tyskland og Holland har overstået deres to indbyrdes møder, hvilket bød på en sejr til hver.  

Gruppe E:
20:45 Slovakiet - Wales
20:45 Kroatien - Ungarn

Note: EM-deltagerne fra denne gruppe skal finde mellem de fire hold, der skal spille i aften. Herom ingen tvivl. 
Men der er i den grad lagt op til gys og spænding til det sidste i denne gruppe, hvor Kroatien fører an med et pointtab på fem, mens de tre forfølgere alle har tabt seks point. 
Kroatien er naturlig favorit til at sikre sig en af de to EM-billetter fra gruppen, hvor Ungarn i den grad har overrasket med sejre over både Kroatien og Wales. 

Meget kan være ændret efter torsdagens kampe, hvor uhyre afgørende point er på spil. 

Læs også:Optakt: Danmark - Schweiz


Gruppe G
20:45 Letland - Polen 
20:45 Makedonien - Slovenien
20:45 Østrig - Israel

Note: Polen har sat nogenlunde sikker kurs mod EM, da endnu en sejr er ventet i aften, inden at næste runde også byder på en overkommende opgave med en hjemmekamp mod Makedonien. 

Men efter seks spillerunder er meget fortsat åbent i gruppen, hvor alle hold bortset fra Letland sådan set er godt med i jagten på de to øverste pladser. 

Slovenien vandt hjemme over Polen, og Østrig hentede point på udebane mod topholdet. Det bliver formentlig mellem disse to, at andenpladsen skal findes, men vi er meget klogere efter aftenens kampe. 

Læs også:Tyskland smed 2-0-føring i klassiker mod Argentina

Gruppe I
16.00: Kasakhstan - Cypern
20:45 Rusland - Skotland
20:45 Belgien - San Marino

Note: Belgien er klar til EM med en sejr i aften, hvilket der slet, slet ikke er tvivl om kommer til at ske mod miniputterne fra San Marino. I nærste lige så sikker stil er Rusland også godt på vej mod slutrunden i en gruppe, der virker afgjort. 

Rusland høster også EM-billetten i aften, hvis det bliver til sejr over Skotland og at Kasakhstan på samme tid ikke vinder over Cypern.

Læs også:Dagens Spilforslag: Wales får point imod Slovakiet

Læs også:Dagens Double: Holland tager sikker sejr over Nordirland

Superliga

Mere Superliga

Fokus