• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Ole Hoffskov

Det danske landshold ene om at bo i Danmark under EM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ingen andre end det danske landshold har valgt at have base i Danmark under EM. Dermed er Lyngby, Hørsholm og Valby blevet fravalgt.

Af Ole Hoffskov

12 lande deler værtsskabet om den kommende EM-slutrunde, og blandt det ene dusin er altså Danmark, der lægger græs til i alt fire kampe under slutrunden. Dermed vil der være mulighed for at opleve en række nationer på Parkens græstæppe, men Danmark er det eneste landshold, som har valgt at have dansk base under EM.

Flere øvrige deltagerlande har i løbet af de seneste måneder været i Danmark for at se på forholdene, men ingen har valgt at bo i Danmark. Lyngby, Hørsholm og Valby var i spil for de udenlandske nationer. 

Læs også:Hareide vil møde Norge før EM

Af holdene i Danmarks gruppe har Finland valgt at have base i Saint Petersborg i Rusland, mens de russiske medværter også bliver hjemme. De har valgt at bosætte sig i hovedstaden Moskva. Belgien, der skal rejse en del under EM, har valgt Tubize i hjemlandet.

Danmark kommer til at have fast base i Helsingør, som landsholdet har hver eneste gang, det skal spille en betydende landskamp i Parken. 

Læs også:Hareide: Her er danskere værre og bedre end nordmænd og svenskere

- Det er en kæmpe glæde, at det danske herrelandshold har base i Helsingør til sommerens EM-slutrunde. Det er jo en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde, og vi er selvfølgelig på alle måder stolte værter. I Helsingør Kommune har vi jo fornøjelsen af med jævne mellemrum at lægge træningsbane til Herrelandsholdets samlinger - men den her gang betyder det bare noget mere. Europamesterskaberne er noget særligt. Vi glæder os til at tage imod landsholdet og bakke op alt det, vi kan, siger Benedikte Kiær, der er borgmester i Helsingør, i en pressemeddelelse.

Åbningskampen ved EM spilles 12. juni i Rom. 

Læs også:47 mand er i spil til EM: Landstræneren overvejer debutanter

Læs også:Skidt nyt for dansk back: Ramt af muskelskade

Læs også:Ebbe Sand klar til EM: Det største var at repræsentere Danmark

Superliga

Mere Superliga

Fokus