• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Martin Davidsen

EM-eksperten: Maskinen Tyskland mangler den store stjerne

EM-eksperten: Maskinen Tyskland mangler den store stjerne
Foto: Polfoto

tipsbladet.dk sætter fokus på en række udvalgte EM-nationer og får input fra eksperter. Her sætter vi fokus på Tyskland.

Af Martin Davidsen
Frem mod kick off ved EM-slutrunden i Frankrig, sætter tipsbladet.dk fokus på en række udvalgte EM-deltagere i en serie af artikler. 
 
Med ni dage til slutrundestart er vi klar med den næste nation i rækken. 
 
Nation: Tyskland
Indbyggertal: 80 millioner 
 
Nationalmelodi: Das Lied Der Deutschen

 
EM-sang: Arriba Deutschland (Uofficiel sang)

EM-spilletrøje:
 
Ekspertens dom:
Pierre Emile Højbjerg, dansk midtbanespiller med fire sæsoner i Bundesligaen hos bl.a. Bayern München og Schalke 04:
 
Hvor langt kan Tyskland komme ved EM?
- Jeg tror, at de kan nå rigtig langt. De kan gøre som de har gjort de sidste mange år, hvor de er nået semifinalen. Jeg tror også, at de vil komme i en semifinale igen i år. Tyskland er blandt favoritterne, men jeg tror stadig, at Frankrig har den ekstra sult, gejst og trang til at bevise efter nogle år, der ikke er gået så godt. 
 
Hvad er Tysklands største styrker? 
- Det er et hold. Det er en maskine, der bliver bedre og bedre i løbet af turneringen. De har selvfølgelig også nogle individualister, men de har et sammenhold, som de færreste har. Det minder mig om det, som Frankrig havde i slutningen af halvfemserne og Italien havde i 2006. Det er et sammenhold, der brænder igennem. 
 
Hvad er Tysklands svaghed?
- Det er min personlige mening, at de mangler den ene store profil, der tager det hele, når det ikke går så godt. Mario Götze er et fantastisk talent, Özil og Müller er fantastiske, men de mangler den ene spiller, som er over de de andre ligesom Sverige eller andre nationer har. Det er en kæmpe nation, så hvis man skal være den bedste spiller på det tyske landshold, er man måske også den bedste i verden, men jeg synes, at de mangler en stjerne, der kontrollerer det hele. Måske vil alle prøve at tage teten. 
 
Hvem skal vi holde øje med?
- Jeg glæder mig til at se Bastian Schweinsteiger og Toni Kroos, som jeg har spillet sammen med. Det er nogle dejlige fodboldspillere, der kan noget begge veje. Jeg glæder mig til at se, hvordan de kan løfte et hold efter en lang sæson. Det er de bedste spillere på det tyske landshold. 
 
Hvem vinder EM?
- Det tror jeg, at Frankrig gør. Det er min personlige mening – og måske også mit håb. Frankrig har sultet efter en succesoplevelse siden 2006, hvor de var i VM-finalen. I 2008 og 2010 røg de ud efter puljen, mens de røg ud af kvartfinalen ved EM i 2012 og VM 2014. Det har ikke været jubeldans på jubeldans de seneste år i Frankrig. Jeg håber, at de kan rejse sig og få en glædesoplevelse. De har et godt hold med en god blanding af unge og sultne spillere. De har en masse spillere, der har haft et godt år. 

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus