• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Martin Davidsen

EM: Fem store talenter der kan bryde igennem

EM: Fem store talenter der kan bryde igennem
Foto: Polfoto

Hvilke talenter kan slå igennem ved EM? tipsbladet.dk kigger på fem spændende spillere, der kan blive nye stjerner denne sommer.

Af Martin Davidsen

EM-slutrunden er fuld af store stjerner som Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic og Robert Lewandowski, men hvem er de nye navne, der kan få et gennembrud i løbet af den næste måned i Frankrig?

En slutrunde er ofte fødestedet for nye store navne i fodboldens verden, og derfor er det oplagt at holde øje med nogle af de unge spillere, der kan få et internationalt gennembrud ved dette EM.

tipsbladet.dk bringer her et overblik over fem af de unge spillere, som vi glæder os til at se under EM i Frankrig.


BREEL EMBOLO

Nation: Schweiz
Klub: Basel
Født: 14. februar 1997
Position: Angriber
Landskampe/mål før EM: 10/1
Note: Schweiz-truppen rummer mange spændende spillere, men Breel Embolo er en af dem, der særligt er værd at holde øje med. Kantspilleren fik debut for Basel få dage efter sin 17-års fødselsdag i 2014, og de seneste par sæsoner har han spillet fast for den schweiziske storklub, så han har allerede høstet en del erfaring. Han kommer til EM med selvtillid i bagagen efter sit tredje schweiziske mesterskab på stribe – og med 10 mål og syv assits i 27 ligakampe i den forgangne sæson for Basel. Der er en grund til, at Europas storklubber kigger på ham – senest fik Wolfsburg angiveligt afvist et stort bud på angriberen, der er født i Cameroun.


ALEKSANDR GOLOVIN

Nation: Rusland
Klub: CSKA Moskva
Født: 30. maj 1996
Position: Midtbanespiller
Landskampe/mål før EM:5/2
Note: Han har været dominerende for Ruslands U21-landshold, og nu er han også en spiller, der kan gøre en forskel for A-landsholdet, som han debuterede for sidste sommer. Som helt ung var han i søgelyset hos flere russiske klubber, og særligt siden hans præstationer ved U17-EM i 2013 – hvor Rusland vandt – har der været hype om Golovin i hjemlandet. Han har spillet meget futsal som yngre, og han har derfor en fremragende teknik, ligesom han er en dygtig afslutter. Hans favoritposition er som playmaker på den offensive midtbane, og på den led minder han en smule om Tysklands Mesut Özil.


RENATO SANCHES

Nation: Portugal
Klub: Benfica/Bayern München
Født: 18. august 1997
Position: Midtbanespiller
Landskampe/mål før EM: 4/0
Note: Man spærrer automatisk øjnene op, når en klub som Bayern München lægger omkring 300 millioner kroner for en spiller – et beløb, der endda kan stige markant, hvis diverse klausuler opfyldes. Renato Sanches er et af Europas største talenter, og med udtagelsen til EM slår han Cristiano Ronaldos rekord som den yngste spiller, der nogensinde er kommet med til en slutrunde for Portugal. Sanches er en dygtig midtbanespiller, som kan dække de fleste pladser centralt på grund af sine fysiske evner og kvaliteter i pasningsspillet. Han er blevet sammenlignet med Edgar Davids, men Sanches kan nå endnu længere i karrieren, hvis hans potentiale bliver indfriet. Kommer dog til at kæmpe hårdt for at få spilletid under EM, hvor der er flere rutinerede folk på hans positioner.


MICHY BATSHUAYI

Nation: Belgien
Klub: Marseille
Født: 2. oktober 1993
Position: Angriber
Landskampe/mål før EM: 5/2
Note: Der er hård kamp om de offensive pladser hos Belgien, men hvis Romelu Lukaku eller en af de andre angribere skulle få svært ved at ramme topformen, har Belgien et spændende ungt våben klar. 22-årige Bathuayi kommer fra en fremragende sæson i Frankrig, hvor han har stået for 17 mål og ni assists for Marseille – kun Zlatan Ibrahimovic har været med i flere scoringer i Ligue 1. Bathuayi debuterede for Standard Lieges førstehold som 17-årig i 2011, og han er en notorisk målscorer, der har gjort godt opmærksom på sig selv på det seneste. Med over 150 seniorkampe på bagen har han allerede samlet en god portion rutine, hvilket der kan blive brug for ved en slutrunde. Han er med garanti på ønskelisten i flere af Europas topklubber, men i januar forlængede han sin kontrakt med Marseille til sommeren 2020, så der skal et stort beløb til for at købe ham fri.


PIOTR ZIELINSKI

Nation: Polen
Klub: Empoli
Født: 20. maj 1994
Position: Midtbanespiller
Landskampe/mål før EM: 15/3
Note: Den 22-årige midtbanemand fik allerede debut for Polens landshold for tre år siden, og han har fået godt med spilletid siden da. Efter gode kampe for Polens U17-landshold i 2011, skiftede han som bare 17-årig til Udinese, men i de seneste to sæsoner har han været udlejet til Empoli, hvor det senest er blevet til fem mål og seks assists i 35 kampe i Serie A i denne sæson. Det har fået andre klubber til at lægge mærke til polakken – heriblandt Liverpool, der menes at være interesset i at hente ham denne sommer. Zielinski begår sig bedst på midtbanen i en offensiv rolle, men han kan også spille på en af de to kanter. I kategorien 'vigtig viden/ligegyldig info' kan nævnes, at Zielinski scorede sit første landkampsmål mod Danmark i august 2013. Dengang vandt Polen 3-2 over Morten Olsens tropper.  

Superliga

Optakt: AaB - FC Nordsjælland

Begge hold tørster hårdt efter en sejr, men AaB kan bryste sig af ikke at have tabt til FC Nordsjælland i Aalborg læn...

Brøndby forlænger med Peter Bjur

Peter Bjur har fredag sat sin underskrift på en ny kontrakt med Brøndby IF. Klubben har nu papir på talentet indtil s...

Mere Superliga

Fokus