• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

EM og Tour de France-reaktioner: Det her har været mit største ønske

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Danmark skal afholde både EM og Tour de France-start næste år, og det vækker glæde.

Af Kenneth Jensen

Det bliver en vild dansk sommer næste år, for der kommer både EM i fodbold i Danmar, og så kigger verdens største cykelløb, Tour de France, også lige forbi.

De sidste dage har der været stor tvivl om, hvorvidt Danmark kunne afholde begge begivenheder, men enderne er til sidst mødtes, og nu venter der danskerne en strålende sommer næste år. Fire EM-kampe - alle i Parken - de første tre med dansk deltagelse, hvor den fjerde er en ottendedelsfinale.

Fra de folk, der har arbejdet på at få enderne til at mødes, er der også glæde.

Det fremgår af citater på dbu.dk.

Frank Jensen, overborgmester i København:

Læs også:FCK-manager er glad: Et positivt skridt

- Det har været mit største ønske, at København til næste sommer kan være vært for både EM og Tour de France. Det ser nu ud til at lykkes! Vi kan nu se frem til en fantastisk sportssommer i København næste år med masser af fest og fællesskab – som er det, vi trænger allermest til at kunne se frem til. Jeg vil gerne takke alle parter i forhandlingerne for at have været fleksible og for at have været med på, at vi skulle have de to sportsbegivenheder til at spille sammen.

DBU-formand Jesper Møller:

- EM er en af de største sportsbegivenheder i verden, og det er en historisk begivenhed, at vi kan få fire kampe til København og fodboldfest i hele landet. Det bliver en kæmpe begivenhed, både for Herrelandsholdet, de danske fans og alle, der elsker fodbold. Tak til Parken, Københavns Kommune, UEFA og Tour de France for at finde konstruktive løsninger på en svær udfordring med at få plads til både EM-fest og Tour de France inden for få uger. Vi glæder os til en kæmpe sports-sommer i 2021.

Bo Rygaard, formand for Parken Sport & Entertainment:

- Vi er meget begejstrede over, at vi alle kan se frem til en helt fantastisk sportssommer for alle danskere næste år. Vi glæder os til at Telia Parken og København skal være centrum for den fest, det bliver i hele landet, og vi er meget stolte over, at vores stadion skal danne ramme om den her historiske begivenhed. Omstændighederne har været udfordrende for alle parter, men alle har udvist den vilje, der skulle til for at finde løsninger. Vi er glade for, at vi kan være med til at give hele Danmark en stor oplevelse, og vi ser frem til at arbejde videre med planlægningen, så vi er klar til at give alle en kæmpe fest herinde om et år.

Læs også:Transferkongerne: Bassogog slår alt og alle i AaB med millionhandlen

Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark:

- Vi glæder os vildt meget til, at EURO 2020 skal afvikles næste år i København. I disse corona-tider er det vigtigt, at vi har noget at arbejde hen imod og ikke mindst se frem til. Oplevelses- og omsætningsmæssigt. Med både en del af EM i fodbold og Tour-start bliver det en historisk sportssommer i Danmark næste år” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Christian Prudhomme, direktør i ASO og Tour de France:

- Jeg er rigtig glad for, at ASO, København og UEFA skal arbejde sammen for at skabe et utroligt sportsår for Danmark i 2021, hvilket vil forene landet i en fejring af sport på højeste niveau. Det danske folk kan se frem til at være vært for fire kampe ved EM i 2021, og vi kan slet ikke vente med at bringe starten af verdens bedste cykelløb til et af de bedste cykellande i verden.

Kultur- og fritidsborgmester i København Franciska Rosenkilde:

- To så store sportsbegivenheder, ovenikøbet samme sommer her i København. Det sker formentlig kun én gang, at EM-slutrunden i fodbold spilles på grønsværen i Parken, og verdens bedste cykelby lægger asfalt til Tour de France. Jeg glæder mig til sommeren 2021, som ikke alene bliver en folkefest med store oplevelser i alle bydele. De to store idrætsevents giver også København en mulighed for at engagere københavnerne og foreningslivet både før og under slutrunde og cykelløb.

Læs også:Det hele er på plads: Danmark holder fast i EM-værtskab og Tour-start

Læs også:Avis: Superliga-klubber har fået godt 29 millioner kroner i lønkompensation

Læs også:Solbakken forklarer: Sådan fik jeg solgt Franco Mussis

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.