Det vil være en katastrofe for engelsk fodbold, hvis landsholdet ikke formår at gå videre fra puljespillet ved sommerens EM, siger formanden for fodboldforbundet.

England er et notorisk skuffende turneringshold, men til sommer får man en ny mulighed for at rette op på fortidens synder. Risikoen for endnu en fiasko er naturligvis også til stede, og hvis det bliver tilfældet, tager formanden for landets fodboldforbund drastiske midler i brug. 

Han siger lidt dramatisk, at de alle tager livet af sig selv, hvis England ikke lykkes med at gå videre fra den indledende pulje, hvor modstanderne er Rusland, Wales og Slovakiet.

- Jeg tror, at vi alle vil skyde os selv, hvis vi ikke kommer ud af gruppen. Jeg vil ikke sige, at det er definitionen på succes, men hvis vi ikke gør det, så er det virkelig dårlige nyheder for engelsk fodbold, siger FA-formand Greg Dyke ifølge Daily Telegraph.

Samme formand har tidligere fortalt, at landstræner Roy Hodgson muligvis får forlænget sin kontrakt, hvis England kommer succesfuldt ud af EM. Kontrakten udløber ellers efter slutrunden, og den bliver næppe forlænget, hvis man ryger ud i gruppespillet. 

Til sommer er det samtidig 50 år, siden England vandt en stor turnering. Det var VM i 1966, men så længe behøver de ikke vente igen, spår Dyke.

- Vi burde have vundet en slutrunde i de sidste 50 år. Der er alle mulige faktorer, men FA må tage noget af skylden. FA er det rigeste fodboldforbund i verden. Men vi vil vinde (en turnering, red.) i løbet af de næste 50 år, forhåbentlig før, siger han.

 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?