• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Tipsbladet.dk har samlet alle tiders "Team of the Tournament", der er blevet udvalgt efter hver eneste EM-slutrunde.

Af Martin Davidsen

Det er en fast tradition, at man i kølvandet på hver eneste EM-slutrunde udtager turneringens bedste spillere til et såkaldt "Team of the Tournament".

Det har været en del af slutrundens anatomi lige siden den første turnering i 1960, så ved hver EM-slutrunde har et panel udpeget turneringens bedste spillere. I de første mange slutrunder udtog man blot 11 spillere, der skulle udgøre holdet, men siden 1996 er der blevet udtaget en 'trup' med flere spillere til de forskellige kæder på holdet.

I 1996 var der således 18 spillere med på "Squad of the tournament", og siden er dette tal steget til 23 spillere, så det svarer til det antal af spillere, der er med i den gængse EM-trup.

Fælles for de udvalgte hold er, at der naturligvis ofte er overrepræsentation fra de nationer, der er nået langt i turneringen. Ofte er slutrundens store overraskelser kommet på "Team of the tournament", men der er også tilfælde, hvor en spiller har markeret sig med mange mål, og dermed er kommet med. Og endelig går mange stjernenavne igen på listerne over EM-slutrundens bedste spillere.

Tipsbladet.dk har samlet alle historiens "Team of the tournament" og bringer dem her. Klik videre for at se hvilke tre slutrunder, Danmark har haft folk med på det udvalgte hold - og hvilket år, Tyskland stort set besatte samtlige pladser.

1960 - Yashin og alle de andre

1964 - Et halvt hold af spaniere

1968 - Zoff, Moore og Hurst

1972 - Kejseren og hans følge

1976 - Da Panenka blev berømt

1980 - Italien, Tyskland - og en enkelt belgier

1984 - Dynamittens første brag

1988 - Total hollandsk triumf

1992 - Et eventyr

1996 - Tjekkiske overraskelser

2000 - Forrygende franskmænd

2004 - Græske guder - og Ronaldo

2008 - Spanien over dem alle