• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Tager Danmark skridtet videre til kvartfinalerne med en sejr over Portugal - eller bliver EM's gruppe B åbnet på vid gab?

Af Martin Davidsen

Status:

Danmark skabte EM-slutrundens første sensation, da det lørdag aften lykkedes at besejre Holland med 1-0. Det har skabt liv og glade dage i både EM-lejren og i det ganske land, så nu bliver der set frem til Portugal-kampen med stor forventning.

I skrivende stund er der ingen skader i den danske startopstilling, og det danske hold vil komme med stor selvtillid til kampen mod Portugal. Tilmed har Danmark et forholdsvist godt tag på portugiserne, der kun har vundet én af de fem kamp indbyrdes kampe, hvor Morten Olsen har været landstræner for Danmark.

Det ser altså godt ud for Danmark før mødet med Portugal, der til gengæld er nærmest pisket til sejr. Alt andet vil gøre det utrolig svært for Portugal at gå videre vil slutrunden, så man vil formentlig opleve et toptændt og målsøgende Portugal-hold onsdag aften.

Portugiserne tabte kun knebent til Tyskland i en kamp, hvor Pepe kunne have udlignet på sit skud på overliggeren, så helt skidt var indsatsen ikke i onsdags. Portugal råder stadig over et stærkt mandskab, som skal tages særdeles alvorligt.

Derfor kan det meget vel blive en jævnbyrdig og intens affære onsdag aften, når næste kapitel i EM-eventyret skal skrives. Vinder Danmark ser det rigtig godt ud med hensyn til en kvartfinaleplads, mens puljen er på vid gab i kraft af andre resultater.

Profil:
Det danske hold strutter af selvtillid efter sejren over Holland. Derfor kan kampens profil godt komme fra det danske hold. Nicklas Bendtner har aldrig prøvet at tabe mod Portugal, men har til gengæld scoret i alle de fire kampe, han har spillet mod portugiserne. Det kan han godt gøre igen.

Dom:
Portugal har stærkere individualister end Danmark, men danskerne fremstår som et bedre hold. Det bliver en lige kamp, hvor 1-1 sagtens kunne blive slutresultatet.

Bud på startopstillinger:

Portugal: Ricardo – Alves, Pepe, Coentrao, Pereira – Moutinho, Meireles, Veloso – Ronaldo, Postiga, Nani

Danmark: Andersen – Jacobsen, Agger, Kjær, Poulsen – Kvist, Eriksen, Zimling – Rommedahl, Bendtner, Krohn-Dehli

TV: Onsdag klokken 18.00 på TV2

Kampen kan også følges i Tipsbladet.dk's livecenter, der giver al ønskelig information før og under opgøret.