• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: England - Island

Optakt: England - Island

Det islandske EM-eventyr fortsætter, men spørgsmålet er, om England er for stor en mundfuld.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Spillested: Stade de Nice, Nice
Kampstart: Mandag klokken 21.00
Dommer: Ukendt på nuværende tidspunkt
På tv: DR 1
Twitter: #ENGISL #emdk

Holdnyt:

England:
England er blandt de sidste 16 i EM-slutrunden i Frankrig, og måske er det i år, at det endelig er stolpe ind for England? Roy Hodgson og det engelske landshold kan glæde sig over en på papiret fin trækning med Island som modstander.

Men man skal passe på med det islandske landshold, der har vist sig fyr og flamme denne slutrunde og endnu ikke er gået fra banen med et nederlag.

Hodgson og England kommer formentlig til at have bolden meget og være det hold, der skal skabe kampen, mens Island vil leve på omstillinger, og det kan meget vel få indflydelse på, hvordan landstræneren sætter sit mandskab.

Harry Kane har endnu ikke scoret i slutrunden, mens både Jamie Vardy og Daniel Sturridge har været på tavlen. Det kan meget vel tænkes, at Hodgson går med den varme fod, så at sige.

Island:
Første gang nogensinde, at Island er med til en slutrunde, og stemningen på den lille ø er ekstatisk over kvalifikationen fra gruppespillet. Island lukkede med en 2-1 sejr over Østrig, og hvis du ikke har hørt den islandske kommentator gå helt amok, så tag lige og find klippet. Det er genialt.

Nu venter så en sværere opgave end Østrig, når Island står over for England. Godt nok har Island også spillet uafgjort med Portugal, men alt andet lige må England være en sværere modstander for Island.

Landet lever af fight og kontra, og med en hel nation i ryggen vil Island forsøge at skrive endnu et kapitel i nationens fodboldhistorie.

Karantæne:
England: Ingen
Island: Ingen

Bud på startopstillinger:
England:

England (4-3-3): Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Dier, Rooney, Alli - Lallana, Kane, Sturridge

Island:

Island (4-4-2): Halldorsson - Sævarsson, Sigurdsson, Arnason, Skulason - Bjarnason, Gunnarsson, Sigurdsson, Gudmundsson - Bödvarsson, Sigthorsson

Profil:
Harry Kane er endnu ikke kommet på tavlen for England i denne slutrunde, og spørgsmålet er selvfølgelig, om han gør det? Et af problemerne - vil nogle måske pege på  - er denne mærkelige tendens med, at Kane skal sparke hjørnespark for England. Noget andet er også, at Kane forholdsvis ny på den internationale scene og derfor nok stadig lige mangler noget erfaring. Men han er en giftig angriber, og nu er må det snart være tid til en scoring fra Tottenham-spilleren.

Vidste du, at...:
Mens det for Island er første gang, at nationen er med ved et EM, har England været med ni gange tidligere. I 1968 blev det til en tredjeplads i turneringen. Men eftersom man ikke længere spiller om bronze, er det længste, England er nået, en semifinale i 1996, hvor det blev til et farvel mod Tyskland - efter straffesparkskonkurrence. 

Dom:
Mens Island har spillet med den samme stamme og havde folk, der var trætte op til kampen mod Østrig, har England kunnet spare og skifte ud. Det engelske hold kommer derfor med mere friskhed og bør også være et bedre hold end Island. Herfra lyder buddet, at England vinder en smal sejr på 2-1 - måske efter forlænget spilletid.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus