• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Tjekkiet - Danmark

Optakt: Tjekkiet - Danmark

Det danske landshold har allerede færdigspillet sin rolle ved U21-EM, mens Tjekkiet har meget at spille for. Kan Danmark få en smule oprejsning for en skuffende turnering?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 20.45
Spillested: Tychy Stadium, Polen
Dommer: Bobby Madden, Skotland
På TV: Kanal 5
Hashtag: #tjedan #u21em

Holdnyt:

Tjekkiet:
Tjekkiet overraskede stort i onsdagens kamp mod Italien og vandt med 3-1 over en af forhåndsfavoritterne, og dermed kan ohldet med en sejr over Danmark spille sig i semifinalen. Det er ikke sikkert, en sejr er nok, for hvis Tjekkiet ender som toer i gruppen, skal holdet ende som bedste toer for at gå videre.

Holdet har flere interessante spillere, hvor vi i Danmark kigger en del på den kommende FCK'er Michael Lüftner, der scorede et drømmemål på Gianluigi Donnarumma, og hvor angriber Patrik Schick i skrivende stund er tæt på at gennemføre et skifte til Juventus.

Det må forventes, at holdet kommer i nogenlunde samme opstilling efter den glimrende sejr over Italien.

Danmark:
Danmark er færdige ved U21-EM, og nu bliver det interessant at se, hvordan træner Niels Frederiksen blander kortene. Kommer vi eksempelvis til at se Rasmus Nissen på højre back? Får Kenneth Zohore chancen i front?

Danmark har hverken fået point eller scoret i denne turnering, og derfor må det forventes, at Niels Frederiksen blander kortene. Om ikke andet så for at få nogle mere offensive spillere på banen, så Danmark kan lave et mål.

Der er ingen meldinger om skader, men det er nok ikke utænkeligt, at en spiller bliver sparet, hvis han trækker med et leler andet.

Karantæne:
Tjekkiet: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tjekkiet (4-2-3-1): Zima - Havel, Simic, Lüftner, Holzer - Hublnek, Soucek - Hasek, Travnik, Jankto - Schick

Danmark (4-4-2): Højbjerg - Nissen, Banggaard, Maxsø, Blåbjerg - Børsting, Nørgaard, Vigen, Duelund - Ingvartsen, Zohore

Profilen:
Michael Lüftners makker i det centrale forsvar, Stefan Simic, er en spændende spiller, der allerede har hjemme på en af de større destinationer i Europa i form af Milano-klubben AC Milan, som han vender tilbage til efter et lejeophold hos belgiske Mouscron. Om han kommer til at spille så meget i den kommende sæson, er tvivlsomt, men hold øje med Lüftners makker i midterforsvaret, for han kommer til at give Danmarks angribere problemer, og han kan blive en forsvarsspiller, der bliver mange penge værd.

Vidste du, at..:
Vaclav Cerny er til dagligt holdkammerat med Kasper Dolberg og Lasse Schøne i Amsterdam-klubben Ajax. Den 19-årige tjekke er en yderst interessant spiller, der allerede i en alder af 17 år fik debut for Tjekkiets U21-landshold. Han er den yngste nogensinde på holdet.

Det helt store gennembrud lader vente på sig, for i Ajax har han ikke spillet meget i denne sæson, og efter en dårlig første kamp ved U21-EM, var han mod Italien bænket, og han ventes at være det samme mod Danmark lørdag.

Dom:
Det danske U21-landshold har indtil videre ikke vist meget, og med tanke på at Tjekkiet har brug for de tre point, mens Danmark kan gå på sommerferie efter kampen, må man også forvente at se en tjekkisk sejr.

Vi vifter en smule med Dannebrog og giver Danmark et mål i kampen, men det ender med en tjekkisk triumf på 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus