• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Tjekkiet - Kroatien

Optakt: Tjekkiet - Kroatien

Tjekkerne blev dukket i sidste minut mod Spanien, mens Kroatien omvendt vandt en fortjent sejr over Tyrkiet.

Af Kenneth Jensen
Kampfakta:
Gruppe: D
Spillested: Stade Geoffroy Guichard, Saint-Etienne
Kampstart: Fredag klokken 18.00
Dommer: Mark Clattenburg, England
På tv: DR 1
Twitter: #czecro #emdk
Holdnyt:
Tjekkiet:
Godt nok var de spillet bagud i store dele af opgørret mod Spanien, men når du som hold har 0-0 i posen med et par minutter igen af opgøret, er det naturligvis skuffende at gå fra opgøret uden point. Derfor skal tjekkerne nu forsøge at komme på tavlen mod Kroatien.

Herfra set var Tjekkiet en skuffelse i første gruppekamp. Ikke så meget, at de tabte til Spanien, men mere det, at de intet ville i opgøret. Tjekkiet forsøgte ikke noget og levede af at forsvare sig.

Det skal ændres mod Kroatien, hvor træner Pavel Vrba får Marek Suchy tilbage fra karantæne. Borek Dockal er tvivlsom.

Kroatien:
Det kroatiske landshold fik en glimrende debut på turneringen med en sejr på 1-0 over Tyrkiet i en kamp, hvor holdet på alle parametre var bedre end Tyrkiet. Træner Ante Cacic har et fuldt hold til rådighed, og det er ikke utænkeligt, at han roterer lidt.

Ifølge forlydener fra lejren i Kroatien bliver både Ivan Strinic og Milan Badelj bænket til fordel for Marko Pjaca og Sime Vrsaljko. Der er også en mulighed for, at midtbanespiller Mateo Kovacic kommer i spil. Real Madrid-spilleren kom slet ikke på banen mod Tyrkiet.

En tragisk nyhed ramte Darijo Srna, der under opgøret mod Tyrkiet mistede sin far, men det forlyder, at han spiller mod Tjekkiet.

Karantæne:

Tjekkiet: Ingen
Kroatien: Ingen
Bud på startopstillinger:
Tjekkiet:

Tjekkiet (4-2-3-1): Cech - Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky - Darida, Plasil - Gebre-Selassie, Rosicky, Krejci - Necid

Kroatien:


Kroatien (4-2-3-1): Subasic - Srna, Corluka, Vida, Vrsaljko - Kovacic, Modric - Pjaca, Rakitic, Perisic - Mandzukic

Profilen:
Ivan Rakitic fra FC Barcelona er en dygtig, dygtig teknisk spiller. Midtbanespilleren fra Kroatien er faktisk slet ikke født i Kroatien, men i Schweiz, og han havde derfor muligheden for at spilel for det schweiziske landshold. Han startede også landsholdskarrieren på det schweiziske landshold, inden han besluttede sig for at gå med det kroatiske. Midtbanespilleren, 28 år, er som sagt teknisk stærk, smider mange sukkerbolde og har generelt et glimrende blik for spillet. Og så kan han afslutte.

Vidste du, at...:
Dette har faktisk slet ikke noget som helst med fodbold at gøre, men Kroatien er et yndet feriemål for mange tjekkere. Tjekkerne kan godt lide at tage til Kroatien for at slappe af og holde ferie, men det bliver der nok ikke meget af denne sommer, hvis Kroatien slukker Tjekkiets muligheder for avancement.

Dom:
Kroatien har på papiret et klart bedre hold end Tjekkiet, og det bør også blive udslagsgivende for kampen. Især på midtbanen har kroaterne gode spillere som Ivan Rakitic, Luka Modric og Ivan Perisic, og vi forventer, at den kvalitet på midtbanen bliver afgørende for kampen. 2-1 til Kroatien.

Hvis begge hold scorer, giver Betfair 2.1 gange pengene igen

Få odds 1.8 hos Betfair, hvis Kroatien vinder kampen

Er det uafgjort ved pausen, får du 2.1 gange pengene igen på Betfair

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.