• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Kenneth Jensen

Optakt: Tyskland U21 - Spanien U21

Optakt: Tyskland U21 - Spanien U21

Finalen ved U21-EM byder på to stærke mandskaber, men hvilket hold løber med titlen?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 20.45
Spillested: Krakow Stadium, Polen
Dommer: Benoit Bastien, Frankrig
På TV: Eurosport 1
Hashtag: #tyskspa #u21em

Holdnyt:

Tyskland:
Der skulle straffespark til, før Tyskland sikrede sig en finalebillet på bekostning af England, og nu står Tyskland så over for turneringens største favorit i Spanien. Det tyske hold har hakket lidt på det seneste, men truppen tæller stærke navne som Max Meyer, Serge Gnabry og Mahmoud Dahoud.

Det er lidt tvivl om forsvarsspiller Niklas Stark og angriber Davie Selke, og dem håber tyskerne selvsagt at have til rådighed, begge har været vigtige spillere i turneringen for Tyskland, der gik videre fra Gruppe C, hvor Danmark også var en del af gruppen.

Spanien:
Det spanske landshold har leget sig vej til finalen, og i semifinalen var det så Atletico Madrid-spilleren Saul Niguez, der tryllede og med et hattrick sparkede Spanien til finalen på bekostning af Italien.

Spanien har vundet alle kampe frem mod finalen, og holdet boomer af stjerner. Marco Asensio, Saul Niguez, Gerard Deulofeu er bare nogle af de fantastiske spillere, der er med på det spanske U21-landshold.

Karantæne:
Tyskland: Ingen
Spanien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tyskland (4-2-3-1): Pollersbeck - Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt - Arnold, Dahoud - Weiser, Meyer, Gnabry - Selke

Spanien (4-3-3): Arrizabalaga - Bellerin, Meré, Vallejo, Jonny - Ceballos, Llorente, Niguez - Deulofeu, Ramirez, Asensio

Profilen:
Marco Asensio er allerede ved at udvikle sig til en stor spiller i Real Madrid, og spanieren kan ende med at få en nøglerolle i finalen, for han er en af de spillere, der har erfaring fra at stå i finaler. I første gruppekamp scorede Asensio et hattrick, så han er bestemt stemplet ind i turneringen, hvor han aktuelt er to mål efter turneringens topscorer, holdkammeraten Saul Niguez.

Vidste ud, at...:
Spanien har vundet U21-EM fire gange tidligere, mens Tyskland én gang tidligere har vundet turneringen. Hvis favoritten Spanien vinder denne gang, vil det være tre af de seneste fire turneringer, der er blevet vundet af Spanien. En magtdemonstration, må man sige.

Dom:
Spanien er favorit, og selv om tyskerne kan blive det hold, der kommer tættest på at matche et stærkt spansk landshold, er det svært at se, hvordan tyskerne skal kunne slå Spanien.

Mens tyskerne har haft flere hurdles at besejre og måtte gennem straffesparkskonkurrence for at nå finalen, har Spanien leget sig vej til finalen, hvor de to gange i fire kampe har fået et hattrick fra en spiller, og hvor de selv med et reservespækket hold var i stand til at besejre Serbien.

Det ender med en spansk triumf - vi tror, holdet vinder finalen med 2-1.

Superliga

Mere Superliga

Fokus