• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Parken eller Rusland: UEFA trækker lod om dansk EM-kamp

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Danmark skal spille mindst to EM-gruppekampe i Telia Parken, men får med lidt held tre af slagsen. Holdet skal mødes Rusland i enten København eller Skt. Petersborg, og placeringen bestemmes via lodtrækning.

Af Anders Dehn

EM-slutrunden kommer til Danmark til sommer, og landsholdet er sikker på at spille mindst to gruppekampe i Telia Parken. Har det også lidt lodtrækningsheld, skal alle tre indledende opgør spilles i nationalarenaen.

Det står nemlig allerede klart, at Danmark skal møde Rusland i gruppe B ved sommerens EM, og det indbyrdes opgør skal spilles i enten Parken eller på Krestovsky Stadium i Skt. Petersborg.

Læs også:Stor interesse, men få billetter: Sådan kommer du til EM i Parken

UEFA trækker lod om, hvor kampen bliver placeret. Det foregår den 30. november, hvor der også er lodtrækning til gruppefasen, og det endelige kampprogram skal lægges. Det oplyser Euro2020, som arrangerer kampene i Parken, til tipsbladet.dk.

København og Skt. Petersborg er blandt de 12 værtsbyer rundt om i Europa, som lægger stadion til EM-kampe til sommer. De to byer er blevet "parret", således at alle kampe i gruppe B spilles i København og Skt. Petersborg, og Danmark og Rusland var på forhånd sikre på at ende i gruppe B, hvis holdene kvalificerede sig.

Læs også:Sæt kryds i kalenderen: Disse datoer er der EM-kampe i Parken

Det gjorde begge, og derfor ligger det altså allerede nu fast, at Danmark møder Rusland. De to øvrige gruppemodstandere er ikke fundet endnu. Det bliver de ligeledes den 30. november.

Sikkert og vist er det dog, at det ikke bliver Ukraine, da det politiske klima mellem Rusland og Ukraine ikke tillader, at de to hold mødes. Det kommer især af krigen i det østlige Ukraine og Ruslands annektering af halvøen Krim.

Der skal i alt spilles fire kampe i Parken: tre i gruppespillet og én ottendedelsfinale. Går Danmark videre fra gruppespillet, skal holdet spille i enten Bilbao, Amsterdam, Bukarest eller Glasgow.

Læs også:Dansk EM-kvalifikation ærgrer svenskere: Det er en skam

Læs også:Danmark pudser EM-formen på Wembley

Læs også:Video: Dette ved vi allerede om Danmarks EM-slutrunde

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.