Portugal har fremtiden på plads: Vandt U19 EM-finalen 4-3 over Italien
EM

Portugals U19-landshold vandt med 4-3 over Italiens ditto søndag aften efter forlænget spilletid i finalen.

Portugal vandt VM for de voksne sommeren 2016, og blev nummer to ved U21-EM i 2015 og nummer to ved U19 EM i 2017. Søndag 29. juli var landets U19-landshold i en ny EM-finale, hvor de stod overfor det italienske af slagsen.

Her blev det til en 4-3-sejr over portugiserne i en kamp, der endte 2-2 i ordinær spilletid, hvorefter de ordnede resten i den forlængede spilletid med Pedro Correia som kampens matchvinder med 11 minutter tilbage af den ekstra spilletid.

Forinden var Portugal kommet foran i kampen med 1-0 kort før pausen, da Jota fik sendt bolden i kassen. I anden halvleg blev det også til 2-0 med 18 minutter tilbage af den ordinære spilletid, da Trincao fulgte op efter en afslutning af Jota, som den italienske målmand ikke kunne holde.

Dermed lignede det nu, at Portugal bare skulle køre sejren hjem, men indskiftede Moise Kean fra Juventus gjorde det til 2-1 efter 75 minutters spil på en flad afslutning. Minuttet efter blev det til 2-2 - igen ved Moise Kean - da italienerne kombinerede sig fremad banen, hvorefter Kean kunne sparke bolden i mål i feltet.

I den forlængede spilletid slog Jota til igen, da han udplacerede den italienske målmand, og så var Portugal atter på vej mod finale-sejren. Dog kom de ned på jorden igen, da Scamacca headede bolden i mål til 3-3.

Herefter kom det føromtalte mål af Correia, der omringet af tre italienere fik bolden i mål til portugisisk triumf.