• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Portugal står for det maksimale pres inden kampen mod Danmark, rejser sig og vinder, mener portugisisk journalist.

Af Torsten Kjems Hansen

Mens EM-feberen for alvor tog til i Danmark lørdag aften, blev det portugisiske titel-drømme vingeskudt, da Ronaldo & co blev besejret af Tyskland samme aften.

Derfor er det et presset portugisisk hold, der løber på banen onsdag aften i ukrainske Lviv, hvor slaget mod Danmark skal afgøres.

På trods af nederlaget mod tyskerne, hersker der stadig en stor portugisisk tro på, at kvartfinalerne venter i næste uge.

- Selv om Portugal tabte til Tyskland, er troen bevaret. Portugal spillede en god kamp mod tyskerne og kunne godt have fået et bedre resultat. Alle er godt klar over, at der nu er pres på, og at kampen mod Danmark skal vindes men der er en stor tro på, at det godt kan lade sig gøre, siger den portugisiske journalist Nuno Paralvas fra sportavisen A Bola.

Danmark har spillet fire kvalifikations-kampe mod Portugal siden 2008 - har vundet to og kun tabt en, og den statistik kender de også i Portugal.

- De tidligere kampe har vist, at Danmark kan slå Portugal men også at Portugal kan vinde over Danmark. Folk er bevidste om, at Danmark inden kampen onsdag aften har et bedre udgangspunkt for at gå videre fra gruppespillet, men der er stadig en god stemning i den portugisiske trup, og troen på, at de gode spil fra den første kamp kan føre til sejr over Danmark er til stede, siger Nuno Paralvas til tipsbladet.dk.

I kampen mod Tyskland evnede Portugal ikke at score på deres chancer, og det skal der meget gerne laves om på mod Danmark.

- Helder Postiga, der startede i angrebet mod tyskerne er blevet spurgt om, han regner med at starte inde mod Danmark efter brændte chancer mod Tyskland - uden at der dog kom et klart svar. Men på grund af, at holdet spillede godt mod Tyskland, er det sandsynligt, at der bliver tale om samme opstilling mod Danmark.

- Det sværeste i kampene kan være at få skabt chancerne, men det er klart, at der skal scores, når de kommer i kampen mod Danmark, siger Nuno Paralvas.

- De danske hold leverede et stærkt resultat mod Holland og har en fordel på grund af de tre point kampen gav. Men som sagt ændrer det ikke på, at troen slet ikke er væk hos portugiserne, der tror på sejren onsdag i Lviv.

Portugal har gennem de seneste mange år haft svært ved at slå til, når det virkelig gælder ved slutrunderne og der har ofte været fokus på, om at egoerne hos holdets store profiler som Ronaldo og Nani er skadelige for holdånden.

Men den køber Nuno Paralvas ikke.

- Det er en tabloid-vinkel. Holdet fungerer godt sammen som en enhed, og fik også vist god moral mod Tyskland. Der er pres på holdet inden kampen, men jeg er ikke i tvivl om, at de håndterer det, siger han.

Respekten for Danmark er dog stor hos både de portugisiske spillere og medier, men det ændrer ikke på troen på sejr.

- Selv om jeg ofte tager fejl i mine bud, tror jeg at Portugal vinder 2-0 og dermed bringer sig tilbage i kampen om en plads i kvartfinalen, siger Nuno Paralvas.

Tipsbladet er på plads i Lviv for at følge slagets gang - følg med på tipsbladet.dk