• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

Racistiske ytringer væltede ned over engelsk landshold: Umulig situation

Foto: Getty Images

Englands storsejr ude over Bulgarien blev præget af gentagende racistisk råb fra de bulgarske fans mod flere engelske spillere.

Af Torsten Kjems Hansen

England lammede-tævede mandag aften Bulgarien med hele 6-0 på udebane.

Men i stedet for storsejren i fokus blev kampens samtale-emne gentagende racistiske ytringer fra bulgarske fans rettet mod flere engelske, farvede spillere. 

Kampens dommer  afbrød af samme årsdag kampe efter 28 minutter, da de ubehagelige ytringer gik ud over Englands Raheem Sterling. 
Efter en kortere pause og konferering med UEFAs sikkerheds-repræsentanter blev kampen genoptaget - men igen kortvarigt afbrudt inden pausen:

Læs også:England vil forlade banen ved racistiske tilråb

Bulgarske fans har allerede tidligere i turneringen stået for uro og ballade, hvilket har betydet, at en sektion på 5.000 tilskuerpladser er lukket ned til landskampene, men der er næppe tvivl om, at UEFA kommer til at sanktionere det bulgarske hold, der mangler endnu en hjemmekamp i turneringen, når Tjekkiet kommer på besøg i november.

I følge reglerne kunne de engelske spillere have forladt banen og nægtet at fortsætte, da de racistiske ytringer var gentagende. Men i stedet valgte de at blive og lade støvlerne tale.

- Ingen burde opleve, hvad vores spillere blev udsat for. Men vi bevarede fokus og sendte to klare signaler. Den ene med vores fodbold og den anden ved at vi stoppede kampen begge gange. 

Læs også:Aston Villa fordømmer racistisk sang: Vi væmmes og forfærdes

- Det er muligt, at det ikke er nok for nogle, men det er en umulig situation, hvor vi ikke kan opfylde alles behov. Vi gjorde det, som spillerne og staben ønskede. Utroligt nok, gik spillerne fra banen smilende på trods af de ting, de havde været igennem - det er det vigtigste for mig. Ingen spillere ønskede at stoppe - det var de helt klare omring, siger den engelske landstræner Gareth Southgate.

Med sejren er England nu millimeter fra at sikre sig EM-billetten inden de sidste to spillerunder. I øvrigt fik Raheem Sterling sin egen lille personlige oprejsning i kampen, da han scorede både til 5-0 og 6-0 i storsejren. 

Læs også:Chelsea-profil forbereder sig på racisme: Vi er klar til at forlade banen

Læs også:Spillerforeningens direktør efter racisme-råb: Totalt uacceptabel opførsel

Læs også:FCK's overmænd dømt for racisme: Får ingen fans på stadion

Læs også:Racismesag chokerer tidligere FCM-spiller: Jeg troede ikke, det kunne ske

Læs også:Video: Her stopper dommer spillet i pokalkamp efter racistiske tilråb

Superliga

Optakt: AGF - FC Midtjylland

De danske mestre gæster nu Aarhus, hvor hjemmeholdet med en sejr holder presset på FC København.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.