• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Thomas Sørensen må se EM-slutrunden som tilskuer efter sin uheldige skade, og den danske målmand tror på succes mod Portugal.

Af Ronni Vester

Han var udset som den sikre sidste skanse for Danmark under EM, men en rygskade i kampen mod Brasilien satte en stopper for Stoke-keeperens EM-drøm. I stedet vogtes det danske mål af Stephan Andersen, og Thomas Sørensen har kun rosende ord til overs for sin afløsers præstation i sensationen mod Holland.

- Han spillede en rigtig god kamp, og der var kun den ene fejl, som jo heldigvis ramte stolpen. Han havde flere gode redninger specielt i anden halvleg, hvor han havde en dobbeltredning. Han virkede rolig med fødder og var to-tre gange ude i feltet og gribe den. Nu kender jeg jo Stephan og ved, at han er en god målmand, så det kom ikke bag på mig. Men i en pulje som vores skal vi have et forsvar og en målmand, som spiller på et højt niveau, og i den første kamp spillede midterforsvaret også fantastisk ligesom Kvist og Zimling gjorde, og kan de blive ved med at forsvare på det niveau, så bliver vi svære at score på, siger Thomas Sørensen til tipsbladet.dk.

Selvom Portugal på papiret har et skræmmende mandskab, tror Thomas Sørensen, at Danmark har gode muligheder for at slå de portugisiske verdensstjerner, som tilfældet også var i kvalifikationen.

- Portugal har nogle dygtige individualister, som vi har haft succes med at lukke ned tidligere, og som vi også er nødt til at lukke ned i aften. Derudover ser jeg ikke Portugal som så godt et hold som Holland. Det er et hold, som vi kan skabe chancer i mod, og derfor tror jeg, at vi har en god chance. Men det er klart, at meget afhænger af, om Ronaldo stadig ikke leverer det, som han gør på klubholdet. Der ligger store forventninger på ham, og hvis han ikke kommer op i det gear, så har vi absolut en rigtig god chance. Jeg vurderer det til at være en fifty-fifty, og det er jo en kæmpe chance, for vinder vi i aften, så kan vi allerede være videre. Det er en mulighed, som skal udnyttes, for Portugal er på papiret den nemmeste opgave. Og hvis tyskerne taber mod Holland, så skal de vinde over os, og man skal helst ikke møde Tyskland, hvor de er tvunget til at vinde, vurderer Thomas Sørensen.

Med en sejr i aften kan Danmark sikre sig videre avancement i turneringen, men skal Danmark satse og gå efter alle tre point?

- Det er selvfølgelig en vurderingssag, for jeg kender jo også Morten, og vi kommer ikke bare blæsende frem. Vi skal se kampen an og sørge for, at vi er inde i den så lang tid som muligt. Men i alle de kampe vi har spillet mod Portugal, har vi skabt chancer, og det står og falder på, om vi kan lukke ned for Ronaldo og Nani, for det er der, truslen kommer fra. Både med deres træk ind i banen og deres skudstyrke er det vigtigt, at der kommer opbakning på.

Thomas Sørensen har flere gange stået over for Nani og Ronaldo, og især sidstnævnte skal elimineres, hvis Danmarks skal have et resultat med fra aftenens kamp.

- Hans helt store styrke er jo hans frispark. Han har trods alt lidt svære ved det, når han kommer i fuldt løb, så det er klart, at vi ikke skal lave nogle dumme frispark, for det viste han jo også i Parken, at det er absolut en af hans store forcer. Det handler for os om at få ham isoleret ude i siden, ligesom det også lykkedes for tyskerne. Og er det bare ham, der står og slår indlæg ind, så er det okay. Vi skal under alle omstændigheder ikke have ham ind i banen og sparke på mål, advarer Thomas Sørensen.

Danmark løber på banen til den skæbnesvangre kamp mod Portugal i aften klokken 18.00, mens gruppens to øvrige storhold Tyskland og Holland tørner sammen efterfølgende klokken 20.45.