• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Jesper Thygesen er blevet mere positiv med henblik på dansk avancement, og et uafgjort resultat mod Portugal er inden for rækkevidde.

Af Ronni Vester

Jesper Thygesen spåede ikke Danmark mange chancer inden EM, men med den fornemme præstation mod Holland, har piben fået en anden lyd. Nu venter så Portugal i aften, som Danmark godt kan tage point fra, vurderer Thygesen.

- Portugal er den opgave, som ser mest mest overkommelig ud på forhånd, og nu er der jo også selvtilliden til forskel på de to hold. Danmark skal gøre det samme som mod Holland. Det er også et hold med fantastisk dygtige individualister og nogen af verdens bedste offensive kræfter, som Holland også havde. Til gengæld bør vi igen have en fordel i teamspirit og i kollektivet, og så kræver det hård fight og fokus på helt at udrydde de personlige fejl. Det må være opskriften, siger Jesper Thygesen til tipsbladet.dk.

Der er op til kampen blevet talt om mandsopdækning og øjeblikkelig opbakning på Cristiano Ronaldo, men Jesper Thygesen advarer også mod at give den portugisiske superstjerne alt for meget opmærksomhed.

- Jeg synes ikke, at man skal have ekstra fokus på Ronaldo, for han er blevet bedre til at spille sammen med sine holdkammerater og lægger også op til et par store chancer mod Tyskland. Så hvis vi giver ham alt for meget opmærksomhed, så er han blevet for dygtig til at finde de spillere, der er fri. Men hvis han skal spille over for Lars Jacobsen, så er jeg faktisk forholdsvis rolig. Han har antrittet til at følge med ham og rutinen til ikke at hoppe på hans finter.

- Morten Olsen sagde at vi havde marginalerne med os mod Holland, og det er vi nødt til at have igen. Vi kan meget let blive bragt i ubalance, og de har simpelthen flere matchwinner-typer end os, så marginalerne skal være med os i de afgørende sekvenser.

Har du så ændret holdning til, om Danmark går videre på baggrund af Holland-kampen?

- Jeg synes, at vi ligger til at vi kan gå videre nu. Det bliver med lodder og trisser, men der burde være grobund for et enkelt point mod Portugal. Og med en tysk sejr over Holland, så ser det lige pludselig rigtig interessant ud. Videre avancement vil i så fald være en bedrift ud over det sædvanlige, men så venter der altså også utrolig stærke modstandere som Polen eller Rusland. Men lad os nu lige tage en kamp af gangen, siger Jesper Thygesen.