• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Mikkel Sloth

Tyske landsholdsstjerner stemmer i koret af EM-kritikere

Foto: Getty Images

Både Joshua Kimmich og Leon Goretzka er dybt utilfredse med, at Tyskland som gruppevindere i kvalifikationen får så svær en pulje ved EM-slutrunden

Af Mikkel Sloth

Tidligere har den belgiske Manchester City-stjerne Kevin de Bruyne udtalt kritik over systemet ved næste års EM-slutrunde, og det samme har Sveriges landstræner, Janne Andersson. Nu er yderlige to markante stemmer ude og kritisere, hvordan 60-års jubilæumsudgaven af de europæiske mesterskaber bliver afviklet.

Til den tyske avis Bild udtaler de to tyske landsholdsstjerner - og Bayern München-spillere - Joshua Kimmich og Leon Goretzka, at de ikke forstår, hvordan Tyskland er havnet i så svær en pulje ved EM. Her er Tyskland havnet i en sand dynamitgruppe med Frankrig, Portugal og vinderen af Nations Leagues playoff-kampe. Og det selvom Tyskland vandt deres kvalifikationsgruppe. 

Læs også:Ballon d'Or: Se alle de tidligere vindere

- Frankrig er verdensmester, Portugal europamester, vi er forhenværende verdensmester og Confederations Cup-vinder. Helt ærligt spørger man sig selv, hvorfor man rent faktisk vinder gruppen. Det er spændende, du har chancen for at skabe eufori. Men alligevel undrer jeg mig over lotteriet, udtaler Joshua Kimmich, som bliver bakket op af Leon Goretzka:

- Du vinder din kvalifikationsgruppe og har derefter verdensmesteren fra 2018 (Frankrig, red.), europamestereren (Portugal i 2016, red.) og verdensmesteren fra 2014 (Tyskland, red.). Det er lidt tvivlsomt. Men det vil vi acceptere. Vi klarer det på en eller anden måde, lyder kritikken fra Goretzka,.

Den særlige inddeling af puljerne kommer delvist som konsekvens af seedingsystemet ved ved lodtrækning samt det faktum, at næste års slutrunde bliver spillet i 12 forskellige lande. Det betød blandt andet, at Danmark på forhånd var placeret i samme pulje som Belgien og Rusland foruden Finland, som blev fundet ved lodtrækning.

Danmark har dog den fordel, at alle tre gruppekampe bliver spillet i Telia Parken i København.

Læs også:Overblik: Her er alle EM-grupperne

Læs også:UEFA kårer EM-kvalifikationens Allstar-hold: Tidligere FCK-spiller er med

Læs også:Eksperter: Disse Superliga-spillere er EM-aktuelle

Læs også:FCK-helt stikker til Bendtner: Jeg kan ikke snakke mig til EM

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.