• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

UEFA om udskudt EM: Intentionen er at have de samme værtsbyer

Foto: Getty Images

UEFA vil holde EM i 2021 i de 12 værtsbyer, der oprindeligt skulle være værtsbyer til EM denne sommer.

Af Victor Risager

Coronavirus-pandemien har gjort det umuligt at få afholdt EM 2020 i år, og i stedet er slutrunden blevet rykket med et år.

Det var planen, at EM skulle være afholdt i 12 forskellige byer denne sommer – heriblandt København – men udskydelsen har sat spekulationer i gang om, om de samme 12 lande kan være vært i 2021. Ifølge Daily Mail er både Rom i Italien og Bilbao i Spanien således i tvivl, om de kan lægge stadion til slutrunden.

Indtil nu er UEFA’s plan dog at afholde EM i de 12 originale værtsbyer.

- EM 2020 forventes at finde sted fra 11. juni til 11. juli 2021 med intentionen om at have den samme kampplan og de samme værtsbyer. På dette tidspunkt er kampplanen imidlertid ikke officielt bekræftet. UEFA er i kontakt med alle 12 værtsbyer om sagen, og der vil komme yderligere information på et senere tidspunkt, siger en talsmand fra UEFA til Sky Sports.

I sidste uge bekræftede DBU, Københavns Kommune og Parken og Sport Event Denmark, at København stadig var interesserede i at være værtsby.

- Det er en historisk mulighed at få EM-slutrunden til Danmark og få fire kampe i København, så vi kan skabe en kæmpe fodboldfest i hele Danmark. I DBU er vi klar til at arrangere fire EM-kampe i sommeren 2021, men vi kan ikke gøre det uden ubetinget tilslutning fra vores samarbejdspartnere. Vi er glade for opbakningen, men der er fortsat et godt stykke vej endnu, og jeg er først sikker, når vi har en endelig aftale, lød det fra DBU-formand Jesper Møller.

Foruden København skal Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Dublin, Glasgow, London, München, Rom og Sankt Petersborg efter planen også være værtsbyer.