2016-01-22 18:57
Foto: Patrick B. Kraemer/Polfoto

De har slet ikke travlt med at vælge ny præsident i UEFA. Samtidig sender de en opmuntrende besked til ham i deres seneste statement.

UEFA har fredag udsendt en besked på fodboldforbundets officielle hjemmeside, hvor de slår fast, at der ikke bliver noget præsidentvalg hos dem, inden den nuværende præsident, Michel Platinis, appelsag om fusk er overstået.

Den er anket til sportens voldgiftsret i Lausanne, der også går under navnet CAS. Så længe sagen stadig er i gang, så vil man altså ikke prøve at finde en ny. I første omgang blev Platini ellers sendt i skammekrogen med en karantæne på otte år efter transaktioner i FIFA fra Sepp Blatter.

UEFA lægger i beskeden heller ikke skjul på, hvordan de ser på sagen, hvor der ligger en hilsen til Platini.

- Vi vil gerne i UEFAs eksekutiv komité og UEFAs nationale forbund sige, at vi har noteret os beslutningen fra FIFAs etiske komité om at suspendere UEFA-præsident Michel Platini. Vi håber på, at hans navn hurtigst muligt kan blive renset, så han kan komme tilbage til den europæiske fodboldfamilie, skriver UEFA.

Michel Platini blev udover karantænen også idømt en bøde på 550.000 kroner. Sagen handler om, at Michel Platini har modtaget store pengesummer fra Sepp Blatter uden, at han kunne gøre krav på dem. Sepp Blatter er ligeledes blevet idømt otte års karantæne.

SENESTE NYT...
OP | NED