EM

VANVITTIGT COMEBACK! Danmark redder uafgjort mod Schweiz

Danmark så ud til at tabe med sikre 3-0, men en sensationelt comeback med tre mål på otte minutter sikrede landsholdet uafgjort mod Schweiz.

Tirsdag aften tog Danmark hul på kvalifikationen frem mod EM 2020, da de på udebane mødte det schweiziske landshold.

Danmark kom offensivt fra land, hvor Christian Eriksen og Martin Braithwaite allerede i de første to minutter fik sendt afslutninger på mål, men begge langt forbi uden at blive farlige.

I den anden ende vist Schweiz tænder, hvor Steven Zuber fik et stor hovedstødschance, som han imidlertid misbrugte.

Danmark kom til at stå meget lavt, og det gik galt på et indlæg efter 19 minutter, hvor Remo Freuler sendte bolden i nettet bag Kasper Schmeichel. Bagefter blev der klaget for arm på bolden ved scoringen, men det mente dommeren altså ikke.

Schweiz fortsatte med at kontrollere kampen, mens Danmark havde meget svært ved at få sat sit præg på kampen. Det skyldtes i høj grad, at de havde problemer med at sætte afleveringer sammen.

Tre minutter inde i anden halvleg lavede Nicolai Jørgensen en fantastisk aflevering til Yussuf Poulsen, som scorede, men dommeren dømte offside.

Danmark kom længere frem på banen, hvor de dog havde svært ved at få skabt det afgørende gennembrud.

Det blev dog ødelagt af Schweiz. Fra kanten af feltet afsluttede en upresset Granit Xhaka tørt, og den fløj ind i netmaskerne til 2-0.

Fiaskoen blev total med et kvarter tilbage, da Breel Embolo på et hjørnespark fik listet bolden under en udfarende Kasper Schmeichel, mens Pierre-Emile Højbjerg kiksede forsøget på at cleare den fra mållinjen.

Det gjorde, at kampen faldt til ro, men på et frispark fra Christian Eriksen fik Mathias Zanka Jørgensen hovedet på og reducerede til 3-1.

Lægterne blev helt stille med tre minutter tilbage, da Danmark med fantastisk kombinationsspil fik scoret til 3-2, da Christian Gytkjær scorede sit første landsholdsmål med en ren inderside. Kampen levede igen.

Schweiz blev presset helt i bund, og Danmark fik skabt flere chancer. Christian Gytkjær brændte et hovedstød, mens Christian Eriksen missede et frispark.

Til sidst lykkedes det for Henrik Dalsgaard at komme højest i et klumpspil og headede bolden i mål til sensationelle 3-3. Det blev kampens slutresultat.