Ajax sender Schalke ud
Dean Mouhtaropoulos/Getty

En fantastisk kamp i Schalke måtte have en vinder, og det blev Ajax, der trak det længste strå

Ajax Amsterdam havde en føring på 2-0 fra det første opgør mod Schalke 04 i Europa League-kvartfinalen, så tyskerne måtte lægge pres på fra start.

Allerede efter 41 sekunder var de også tætte på ved Leon Goretzka, og få minutter senere ramte Max Meyer stolpen.

Men hollænderne med Lasse Schöne som starter fik hurtigt spillet sig ind i kampen, og de vævre Amin Younes, Bertrand Traoré og Justin Kluivert var konstant udfordrende med deres snævre driblinger.

De to hold gik dog til pause med 0-0 efter en livlig første halvleg, og straks fra anden var Schöne tæt på med et godt frispark, som dog blev pareret af Ralf Fährmann i Schalke-buret.

Det var dog Schalke, der slog til først, og det var ”Ein Doppel-pack”. Efter 53 minutter spillede Goretzka et-to med Guido Burgstaller og strøg igennem, inden han fra højre side bankede bolden ind.

Tre minutter senere var Burgstaller selv på pletten efter et fremragende indlæg fra venstre fra Sead Kolasinac, og så var det helt lige. Schalke pressede det unge Ajax-mandskab hårdt, og hollænderne blev også straffet med et rødt kort 10 minutter før tid til Joel Veltman.

Utroligt nok blev det ved de 2-2 trods store Schalke-chancer, og så måtte holdene ud i forlænget spilletid.

Her var Kolasinac igen oplægger med en lækker løftet bold, som Daniel Caligiuri headede ind mod et dødtræt Ajax-mandskab til 3-0, og det lignede afgørelsen.

Men med syv minutter igen fik Ajax som manna fra himlen målet. Et indlæg havnede hos Nick Vergiever, som ikke tæmmede bolden godt nok. Men han forfulgte chancen og fik skudt den ind på Färhmann, hvorefter den ramte Vergiever igen og gik i mål.

Schalke pressede på, men i stedet  fik Younes afgjort kampen med sin scoring til 2-3. Dermed er Ajax videre med 4-3 samlet.