• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Oliver Okstrøm

Aubameyang og Lacazette sender Arsenal tæt på Europa League-finalen

Foto: Getty Images

Arsenal tog en 3-1-sejr på hjemmebane mod Valencia, som giver dem et rigtigt godt udgangspunkt før returkampen i semifinalen.

Af Oliver Okstrøm

Europa League er ligesom UEFA-storebror Champions League nået frem til semifinalerne, og i opgøret mellem engelske Arsenal og spanske Valencia blev det til en sejr til London-klubben i den første kamp på Emirates på 3-1.

Her var det en kamp, hvor danske Daniel Wass fik de sidste 20 minutter for Valencia.

Det begyndte dog ikke helt efter planen for Arsenal, da Parejo sendte et hjørnespark indover efter 11 minutters spil, hvor Rodrigo headede bolden helt tæt under mål, hvor Diakhaby kunne få bolden det sidste stykke ind til et vigtigt udebanemål.

Syv minutter senere kom Arsenal tilbage i kampen, da Aubameyang kom afsted mod Valencia-målet, og efter et par finter kunne han spille Lacazette, der havde et helt åbent mål foran sig, og så stod der 1-1.

Efter 26 minutters spil var Lacazette på spil igen, da Xhaka sparkede bolden indover til den franske angriber, som headede på mål, og den gik kun lige over stregen, men det kom den.

Lacazette kunne også sagtens have scoret sig et hattrick, da han fik serveret en stor mulighed i midten af anden halvleg, hvor han stod helt fri med målmanden. Denne gang lykkedes det dog ikke for ham at få scoret i to omgange i denne situation.

Men det som Lacazette ikke fik klaret, det klarede Aubameyang i kampens overtid, da han flugtede bolden i kassen til 3-1, som altså giver Arsenal et meget fint udgangspunkt for returkampen.

I den anden semifinale mødtes Frankfurt og Chelsea i Tyskland, som endte 1-1.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.