• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Bedst og værst: Sløjt FCK-comeback af Dame N'Doye

Bedst og værst: Sløjt FCK-comeback af Dame N'Doye
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem KuPS og FC København i Europa League-kvalifikationen.

Af Ole Hoffskov

KuPS - FC København 0-1 (0-0)

0-1 Robert Skov (75.)

Kampens bedste:

KuPS:
FCK-manager Ståle Solbakken noterede næppe nogen KuPS-spillere til ønskelisten efter besøget i Finland, og der var da heller ikke nogle, der skilte sig ud for alvor for hjemmeholdet. Lum Rexhepi havde en del at se til i det centrale forsvar, og han slap godt fra det meste.

FC København:
Peter Ankersen er i spil til en transfer denne sommer, og højre backen så som en af få FCK'ere skarp ud på kunstgræsset i Finland. Ankersen burde have noteret sig for to assists, men kan takke Dame N'Doye og Kenan Kodro for, at det blev til nul. Han havde til gengæld en aktie i Robert Skovs 1-0-mål, da hans overlap skabte plads til målskytten. Alt i alt en rigtig fin sæsonåbner af FCK-profilen.

Kampens værste:
Dame N'Doye ved, at han er på en rigtig svær opgave i FC København. Han vil nemlig hele tiden blive sammenlignet med den vel nok bedste angriber i løvernes historie - ham selv. 2018-udgaven af senegaleseren vil af gode grunde blive sammenlignet med 2012's Dame N'Doye, og det er en kamp, han næsten kun kan tabe. Men han skal under alle omstændigheder gøre det bedre, end han gjorde denne torsdag. Dame N'Doye virker en smule rusten, og det blev ikke noget stort comeback i den hvide trøje. Han misbrugte blandt andet en kæmpe chance i slutningen af første halvleg. 

Kampens detalje:
I en kamp, hvor lækkerierne ikke ligefrem stod i kø, var den vigtigste detalje - eller observation om man vil - måske i virkeligheden at finde i FC Københavns mål. Der er dømt helt lige keeperkamp efter Robin Olsens forestående exit, og det har ligget i kortene, at Jesse Joronen er hentet ind som det nye førstevalg. Men det var Stephan Andersen, der stod mod KuPS i Joronens eget hjemland. Er det mon et lille vink med en vognstang fra Ståle Solbakken om, at aldrende Andersen har vundet keeperkampen i løbet af sommeren? Det skal blive spændende at se, hvem der vogter målet i Superliga-premieren mod AC Horsens mandag. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus