Brøndby ydmyget i Portugal trods debutantscoring

Brøndby tabte torsdag aften med 3-1 til Braga og er dermed ude af Europa League-kvalifikationen med et samlet nederlag på 7-3.

Brøndby spillede godt med, da portugisiske Braga sidste torsdag gæstede Brøndby Stadion, men på to sene scoringer endte gæsterne med at tage en 2-4-sejr.

Niels Frederiksens mandskab var derfor på en svær opgave, da det torsdag gjaldt returopgøret i Portugal.

Brøndby kom dog ganske udmærket fra start, og Simon Hedlund havde et par halve chancer i begyndelsen af opgøret. Efter 14 minutter var svenskeren blandt andet tæt på at nå forrest på et indlæg fra Jesper Lindstrøm.

Men Brøndby lavede igen flere sjuskede fejl, og selvom Anthony Jung blev advaret efter et kvarters tid af kampen, blev en Brøndby-fejl straffet små 20 minutter inde i opgøret.

Marvin Schwäbe spillede en presset aflevering ud til Josip Radosevic, som ikke gik bolden i møde, hvorfor Palhinha kunne opsnappe bolden og sparke den let ind bag den tyske keeper.

Og værterne var ikke færdige. Scoringen skabte ro hos portugiserne, og efter 41 minutter blev Brøndby igen straffet. Et indlæg blev headet væk af Tobias Børkeeiet, og bolden havnede på kanten af feltet hos Andre Horta, som kanonerede bolden ind til 2-0 med en flot helflugter.

Kort efter pausen var Braga endda tæt på at udbygge føringen til 3-0, da Wilson Eduardo sparkede på overliggeren fra langdistancen, men Schwäbe slap for at hente bolden ud af målet.

Efter 65 minutter fik netop Eduardo en gylden chance for at komme på måltavlen, da han skulle omsætte et straffespark, som Jung kort forinden havde begået. Forsøget blev dog reddet, men Palhinha nåede først på returbolden og gjorde det således til 3-0 med sin anden scoring.

Med omtrent tyve minutter tilbage blev unge Peter Bjur indskiftet til sin debut for klubben fra Vestegnen, og til sidst lykkedes det endda den unge kantspiller at komme på tavlen. Lindstrøm førte bolden ind i feltet, hvor den blev tacklet hen til indskiftede Bjur, som sikkert sparkede 3-1-scoringen ind.

Selvom Lindstrøm var tæt på til slut, forblev det dog ved 3-1, hvorfor Braga spiller sig videre med samlet 7-3.