Brøndbys ti mand klarede Subotica

Næste stop for Brøndby er belgiske Genk efter en samlet sejr på 4-1 over serbiske Subotica.

Brøndby er videre til næste runde af Europa League-kvalifikationen, der er den fjerde og afgørende. Det er de efter en samlet sejr over serbiske Spartak Subotica, da det torsdag aften blev 2-1 til de blågule, således det samlede resultat bliver 4-1 efter de to kampe.

Brøndby lagde dog ikke helt ud som træner Alexander Zornigers gameplan sikkert havde været. En stor fejl af Paulus Arajuuri betød nemlig, at forsvarsmakkeren Kabongo var nødsaget til at bremse serberen med ulovlige midler, og så blev det røde kort trukket.

Til trods for at at de lyseblå- og hvidstribede serbere nu var i overtal, så lykkede det dem ikke at blive alvorligt farlige, selvom de fik sendt en del skud på mål, inden pausen.

I anden halvleg blev det ikke nemmere for Subotica, da det tyske nyindkøb Dominik Kaiser gjorde det til 1-0 for Brøndby efter et smart og frækt lille træk, som satte den direkte oppasser fuldstændig ud af spillet. Derefter blev bolden sendt i kassen via stolpen.

Her var der spillet 68 minutter af kampen, og derfor var der meget lidt tid tilbage for serberne til at komme tilbage i et opgør, hvor de skulle lave tre kasser for at gå videre. Det så samtidig ikke ud til, at de helt var klar over det.

Brøndby havde derfor nemt ved at få tiden til at gå, men med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid blev det til 1-1, da Brøndby-keeper Schwäbe lavede en fejl ved et langskud, hvorefter Glavcic kom over bolden og vippede den over den tyske keeper og scorede.

De fremmødte på Brøndby Stadion fik desuden lige en lille en at gå hjem på, da Kamil Wilczek leverede et herligt mål i kampens overtid i et tomt mål til 2-1. Det kunne desuden være blevet 3-1 lige efter, men Larsson ramte overliggeren.

Mere blev det ikke til, og Brøndby er dermed videre til playoff-runden. Her møder de belgiske Genk, der har slået Lech Poznan ud.