Europa League

Den dygtige, den direkte og den kreative

Lars Jacobsen kommer her med en karakteristik af sine tre managere i Premier League-tiden.

West Ham er bare sin egen, Everton er en stor klub, større end Liverpool blandt de lokale i Liverpool ifølge den danske back, og Blackburn er en landlig klub med hårdtarbejdende typer, en klub der minder lidt om SønderjyskE, som Lars Jacobsen siger med et grin.

Danskeren skiftede i 2008 fra FC Nürnberg til Everton, året efter videre til Blackburn og i 2010 blev det til en kontrakt med West Ham, hvor forsvarsspilleren har fundet lykken.

Men hvad med de tre managere, han har arbejdet under. Hvordan er David Moyes, Sam Allardyce og Avram Grant set fra en spillers synsvinkel?

- Det er tre meget forskellige personer. David Moyes bliver nok anset for en af de største managere herovre i øjeblikket. Han har været i Everton i lang tid, og han har bygget klubben op fra bunden til det, den er nu, og han er uden tvivl en rigtig dygtig manager. I starten jeg var der, ville han gerne spille meget direkte, men nu er de begyndt at spille langs jorden, så han har også udviklet sig som manager. Han var en rigtig fin manager. Han trænede selv med og var på hele tiden. En rigtig fed manager, som jeg lærte mange ting af, siger Lars Jacobsen til Tipsbladet.

- Sam Allardyce er en meget anderledes type. Han går meget op i sine statistikker og i hans ProZone, som han læner sig 100 procent op ad. Og hans spillestil er ultra-direkte, det er en lang bold ned mod hjørneflaget og så se, om vi kan få nogle dødbolde ud af det. Og det har han haft succes med de fleste steder, han har været, med Newcastle måske som en undtagelse. Han træner ikke selv med, det holder fysikken vist ikke til, men han er meget verbal på træningsbanen, når han kommer derud. I starten af ugen ser man ham ikke så meget, men så kommer han luntende ud sidst på ugen.

- Ellers har han sin stab omkring sig til de faste ting, hvor Moyes hele tiden er på træningsbanen, og det er Avram også. Avram er ikke den type, der står og råber og skriger hele tiden og kommer med de helt store engelske bandegloser, som Sam godt kunne lide, så det er tre meget forskellige typer. Og så vil Avram gerne spille fodbold, og det er det, der kræves af West Ham. At man spiller langs jorden og spiller kreativ fodbold, siger Lars Jacobsen.

Landsholdsbac