• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Esbjerg tilbage i Europa: Første tur går til Hviderusland eller Malta

Esbjerg fB er på papiret favoritter i anden kvalifikationsrunde til Europa League.

Af Ole Hoffskov

Godt fem år efter Esbjerg fB's Europa League-eventyr, der bragte vestjyderne hele vejen til 1/16-finalerne, er holdet klar til endnu en tørn i europæisk fodbold. Bronzemedaljerne fra den forgangne sæson har kastet Europa League-kvalifikation af sig, og her indtræder John Lammers mandskab i anden kvalifikationsrunde.

Ved onsdagens lodtrækning var Esbjerg seedet og undgår dermed de vanskeligste hold, men vestjyderne skal alligevel nok få lov at arbejde for et videre avancement.

Esbjerg skal møde den samlede vinder af opgørene FC Shakhtyor Soligorsk fra Hviderusland og Hibernians FC fra Malta. FC Shakhtyor Soligorsk er aktuelt nummer tre i den hjemlige liga efter 11 kampe og har blandt andre den tidligere OB-angriber Darko Bodul i truppen. Hibernians FC blev nummer to i ligaen i den forgangne sæson - á point med mestrene fra Valletta. 

Esbjerg spiller den første kamp 25. juli med returkamp 1. august. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.