• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Oliver Okstrøm

Færdige i Europa: FC Midtjylland fik ny lussing af Rangers

Færdige i Europa: FC Midtjylland fik ny lussing af Rangers
Foto: Getty Images

FC Midtjyllands europæiske kampagne nåede knap nok at komme i gang i denne sæson, inden den sluttede med et samlet nederlag på 3-7 til Rangers fra Skotland.

Af Oliver Okstrøm

Den europæiske drøm om Europa League-gruppespil i denne sæson for FC Midtjylland er forduftet efter bare to kampe mod skotske Rangers FC i turneringens tredje kvalifikationsrunde. Torsdag aften blev det til et nederlag på 1-3, som betyder, at midtjyderne ryger ud med et et samlet nederlag på 3-7.

FC Midtjylland kom ellers ind til kampen med masser af gåpåmod, og i de første fem minutter lignede det da også, at der kunne ske et mirakel, da Mikael Anderson kom frem til en god mulighed, som sneg sig lige udenom den fjerneste stolpe.

Det varede dog ikke længe før Rangers selv var farlige foran midtjydernes mål, og efter godt et kvarters spil lå bolden i rusen, da Rasmus Nicolaisen fumlede rundt med et indlæg fra Sheyi Ojo. Det udnyttede Alfredo Morelos, som tog et træk og sparkede bolden i mål til 1-0.

Inden pausen blev det også til 2-0, da Scott Arfield tog en lækker soloaktion på midten af banen, hvor han både kom udenom Nicolaisen og Alexander Scholz, hvorefter han spillede bolden ud på venstrekanten til Morelos, som spillede Ojo fri foran mål, og så stod der 2-0.

Forinden havde Jesper Hansen sørget for, at kampen ikke forlængst inden havde været afgjort med et par store redninger. Dog var opgøret mere eller mindre afgjort her, og det sidste søm blev sat i kisten fire minutter efter pausen, da Morelos sendte sit andet mål i kampen i kassen til 3-0.

Herefter tog midtjyderne mere fat om tangentstokken, som muligvis kunne handle om, at Rangers havde deres på det tøre. Ikke desto mindre kom både Frank Onyeka og Gustav Wikheim til gode muligheder, inden Evander efter 71 minutter fik reduceret til 1-3 efter en assist fra indskiftede Awer Mabil.

I de sidste minutter blev der dog lukket mere eller mindre ned fra skotternes side, og så var det en smal sag for dem at gå videre.

Rangers møder polske Legia Warszawa i playoff-runden.

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Taber OB søndagens opgør mod Randers FC, er det lige før, fynboerne er ude af top seks-ræset.

Mere Superliga

Fokus