• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

FC København kan slå tilskuerrekord mod Malmö FF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København har mulighed for at slå rekord for flest tilskuere til en hjemmekamp i et Europa League- eller UEFA Cup-gruppespil, når holdet møder Malmö FF torsdag.

Af Ole Hoffskov

Det er hundekoldt udenfor, men det er der rigtig mange danske- og svenske fodboldfans, der er ligeglade med.

De skal en tur i Parken på torsdag til opgøret mellem FC København og Malmö FF - et skandinavisk brag, der afgør, hvem der avancerer til knockoutfasen i Europa League.

Læs også:Optakt: FC København - Malmö FF

FC København meddelte tidligere tirsdag, at der er udsolgt til kampen, og det kan medføre, at der sættes ny tilskuerrekord i den danske mesterklub. Rekorden for flest tilskuere i en Europa League eller UEFA Cup-gruppespilskamp kan stå til forfald.

Den aktuelle rekord er bogført den 5. december 2007, hvor 33.034 tilskuere så den spanske storklub Atletico Madrid vinde 2-0 i Parken. Hvis man medregner diverse knockout-kampe, er det også et opgør mod Atletico Madrid, der topper. 1-4-nederlaget i februar 2015 blev overværet af 34.912 tilskuere, mens Champions League-kvalifikationskampen mod Hamburger SV i 2005 tiltrak 34.446 tilskuere.

Læs også:Bengtsson inden Malmö-brag: En aften, man vil huske

Opgøret mod Malmö FF har en kapacitet på ca. 35.500, og da alle billetter er udsolgte, bør der være mulighed for at slå rekord, men det er altid svært at spå om, hvor mange der udebliver. Skal det blive til ny tilskuerrekord, kræver det selvsagt, at kun ganske få vælger at blive hjemme på sofaen. 

Rekorden for en europæisk hjemmekamp bliver helt sikkert ikke slået torsdag aften. I 2006 var 39.308 tilskuere vidner til en sensationel 1-0-sejr til FC København over Manchester United i Champions League-gruppespillet. 

Læs også:Nelsson erkender hård FCK-start: Det har været en stor omvætning

Læs også:Vild CL-aften: Det kan ende i et kæmpe drama

Læs også:Ståle før Malmö-brag: Det bliver en hård og jævnbyrdig kamp

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020