• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

FCK har gode minder: Portugisisk topdommer skal fløjte i Glasgow

Foto: Getty Images

Den portugisiske topdommer Artur Dias dømmer opgøret mellem Celtic FC og FC København.

Af Ole Hoffskov

Det bliver den portugisiske topdommer Artur Dias, der skal passe fløjten, når FC København spiller returkamp mod Celtic FC i Europa League torsdag aften. Et opgør, hvor FCK på forhånd er under pres efter 1-1 i den første 1/16-finale i Telia Parken.

Artur Dias har tidligere dømt store europæiske kampe med dansk deltagelse, og det er gået fint alle gange.

FC København har også gode minder med Artur Dias. Det var således ham, der dømte, da FC København besejrede de senere Europa League-finalister fra AFC Ajax med 2-1 i ottendedelsfinalen i den næstfineste klubturnering i 2017. Første gang, FCK stiftede bekendtskab med Artur Dias, var i 2012, hvor han passede fløjten i et opgør på udebane mod VfB Stuttgart i Europa League-gruppespillet. Det opgør endte 0-0.

FC Midtjyllands til dato største internationale præstation var også med Artur Dias som manden med fløjten. I 2016 dømte portugiseren midtjydernes sensationelle 2-1-sejr over Manchester United.

I denne sæson har Artur Dias dømt tre kampe i Champions League-gruppespillet - herunder storkampen mellem Real Madrid og Paris Saint-Germain i slutningen af november. I det opgør kom Dias for alvor i centrum i kraft af en meget omdiskuteret VAR-kendelse. Se den episode i videoen i toppen af artiklen.

Der er kickoff mellem Celtic FC og FC København torsdag klokken 21.00, 

Superliga

Mere Superliga

Fokus