FCK kæmpede bravt, men tabte i Madrid

FC København led endnu et nederlag til Atletico Madrid, der vandt returopgøret på Wanna Metropolitano med 1-0.

FC København tabte i sidste uge med 4-1 til spanske Atletico Madrid i Parken, og torsdag aften skulle de danske mestre så forsøge at gøre det umulige i returopgøret på Wanna Metropolitano i Europa Leagues sekstendedelsfinaler.

Kampen i Spanien blev dog væsentligt mere lige end den i Danmark for en uge siden.

Det lignede ellers en ny afklapsning fra kampens start, da Kevin Gamiero allerede bragte hjemmeholdet i front i kampens syvende spilminut. Franskmanden modtog bolden et stykke ude foran feltet, lagde bolden til rette for sit venstreben og kanonerede bolden i nettet. 1-0 til Atletico.

FC København afværgede dog de største Atletico-chancer i de resterende minutter af første halvleg, og der kom derfor ikke flere mål inden pausen.

Kampen bar generelt præg af, at der var to hold på banen, som begge var fuldt ud bevidste om, at det samlede opgør forlængst var afgjort. Ståle Solbakken skiftede således både Viktor Fischer og William Kvist ud i pausen, satte i stedet Robert Skov og Rasmus Falk på banen og gav Nicolaj Thomsen chancen på den centrale midtbane.

Thomsen gjorde det rigtig fint, og de danske gæster gjorde generelt en fin figur i kampens anden halvdel. Atletico Madrid stod dog stadig for de største chancer, og midtvejs i anden halvleg var det kun takket være en flot redning af Stephan Andersen, at Kevin Gameiro ikke fordoblede føringen.

Atletico Madrid spillede slet ikke i samme gear som i Parken for en uge siden, og efterlod, som kampen skred frem, mere og mere initiativ til de danske gæster.

FC København fik dog aldrig rigtig skabt de nødvendige målchancer for at udligne opgøret, som i stedet endte med en 1-0 sejr til det spanske hjemmehold.

Diego Simeones tropper er dermed videre til ottendedelsfinalerne efter en samlet sejr over de danske mestre på 5-1. FC København er ude af turneringen.

Du kan se eller gense kampens enlige scoring i videoen over artiklen.