• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Fjendetjek: Én stjerne skiller sig ud i Celtic FC

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på Celtic FC, som FC København møder i Europa League torsdag aften.

Af Ole Hoffskov

FC København sneg sig lige akkurat videre fra gruppespillet i Europa League, og nu venter to opgør mod den skotske storklub Celtic FC i 1/16-finalen - den første kamp spilles torsdag aften i en udsolgt Telia Parken.

Celtic FC har lagt afstand til Rangers FC i den hjemlige liga, og der er ingen tvivl om, at traditionsklubben fortsat er den største i hjemlandet, så FC København får sin sag for mod Neil Lennons mandskab, der ikke kan løbe fra favoritværdigheden over to kampe.

Tipsbladet.dk har forud for torsdagens Europa League-brag zoomet ind på FCK's modstander og udpeget tre profiler, løverne skal holde et særligt øje med.

Odsonne Edouard
22 år
Angriber

Ved første øjekast er det Odsonne Edouard, der skiller sig ud i Celtic FC.

På Transfermarkt er angriberen fra Frankrig vurderet noget højere end sine holdkammerater, og man kan sagtens få øje på hvorfor. I den skotske liga er Edouard helt suveræn topscorer med 20 mål i 27 kampe, og han har desuden bidraget med syv målgivende afleveringer. Dermed har angriberen en aktie i en tredjedel af Celtics scoringer.

Odsonne Edouard har fået sin fodboldopdragelse i Paris Saint-Germain, men han slog aldrig igennem i den franske hovedstad. Celtic-profilen har dog alle dage været et stort talent, og ved U17-EM i 2015 blev han både topscorer med otte mål og vandt prisen som turneringens bedste spiller. 

Aktuelt er Celtic-angriberen fransk U21-landsholdsspiller, og her kan han bryste sig af en vild statistik med 11 mål i seks landskampe.

FC København kan dog klynge sig til, at Odsonne Edouard ikke har nået helt de samme højder for Celtic i klubbens europæiske kampe i indeværende sæson. Han har spillet 11 kampe og scoret fire mål. 

Scott Brown
34 år
Midtbanespiller

Scott Brown er om nogen indbegrebet af Celtic FC.

Den 34-årige anfører har tilbragt 13 år i den skotske storklub, og han nærmer sig med hastige skridt 600 kampe. Scott Brown har båret anførerbindet i næsten 10 år, så han er chefen på Celtic-mandskabet.

Selv om Scott Brown har nået en fremskreden fodboldalder, viser han absolut ingen tegn på slitage og har spillet tæt på samtlige minutter i alle turneringer for Celtic FC i denne sæson. 

Scott Brown var lige akkurat ikke kommet til Celtic, da holdet mødte FC København i Champions League-gruppespillet i 2006, men han spillede fuld tid i begge kampe mod AaB tilbage i 2008/2009-sæsonen. AaB fik 0-0 i Skotland og vandt 2-1 på hjemmebane.

På sin ene arm har Scott Brown tatoveret sin lillesøsters dåbs- og dødsdag. Fiona Brown, som søsteren hed, døde som bare 21-årig af cancer.

Fraser Forster
31 år
Målmand

England har haft en lang række målmænd inde omkring landsholdet de seneste ti år, og på et tidspunkt var der tiltro til Fraser Forster, der står noteret for seks kampe i den engelske landsholdsdragt, og han har været med ved to slutrunder som reserve.

Nu er han udlejet fra Southampton til Celtic FC og skal forsøge at stå i vejen for FCK-angriberne torsdag aften.

Celtic har i det hele taget været en solid redningskrans for Fraser Forster i årenes løb. I fire omgange har målmanden været på kontrakt i klubben, og de tre af gangene har det været på leje, som det også er nu. På den måde nærmer Forster sig 250 kampe for Celtic - det må siges at være ganske imponerende for en spiller, klubben kun har haft ejerskab over i en kort periode. 

Fraser Forster har klubrekorden for flest clean sheets, 13, i træk i Celtic FC. 

Læs også:FCK-back før Celtic-opgør: Der er store forventninger fra vores fans

Læs også:Optakt: FC København - Celtic FC

Læs også:Zeca før Celtic: Kan blive afgørende at holde dem fra at score

Læs også:10 år er gået: Her er årtiets hold i Superligaen