• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Fjendetjek: Premier League-legende kan blive joker mod FCM

Tipsbladet.dk ser nærmere på nogle af de største profiler hos Rangers FC.

Af Ole Hoffskov

Rangers FC kommer til Danmark torsdag for at møde FC Midtjylland i det første af to opgør om videre avancement i Europa League-kvalifikationen.

Der er ingen tvivl om, at skotternes største stjerne sidder på trænerbænken i form af den levende Liverpool-legende Steven Gerrard, men ham slipper FCM heldigvis for at skulle forholde sig til på banen. Det skal de så med så mange andre.

Tipsbladet.dk ser her nærmere på tre Rangers-profiler, der kan gøre det svært for FC Midtjylland.

Sheyi Ojo
22 år
Offensivspiller

Steven Gerrard har naturligvis udnyttet sit indgående Liverpool-kendskab til at hente et par spillere fra Beatles-byen til Glasgow, og én af disse er fløjraketten Sheyi Ojo, der er lejet i den engelske storklub.

22-årige Ojo er kommet godt fra start i Rangers FC og har scoret to mål i de første fire kampe. Englænderen huserer på kanten i højre side, og det er især hans enorme speed, han lever højt på. Det bliver også en mundfuld for Joel Andersson, som ventes at stå direkte over for Ojo.

Sheyi Ojo debuterede for Liverpool i 2016 i en FA Cup-kamp mod Exeter, og han nåede at spille 13 kampe for The Reds' førstehold, hvor det store gennembrud udeblev.

Ojo har spillet kampe for samtlige engelske U-landshold, men han har aldrig fået debut på A-landsholdet.

Jermain Defoe
36 år
Angriber

Den næststørste legende på MCH Arena torsdag aften kommer formentlig også til at sidde på Rangers FC's bænk.

Jermain Defoe er blevet 36 år, og han har et CV, der kun toppes af Steven Gerrard af alle tilstedeværende i Herning, men det er nok tvivlsomt, at angriberen starter inde mod FC Midtjylland. Defoe kan imidlertid få en rolle som joker mod slutningen af kampen, og så skal FCM selvsagt være på vagt.

Jermain Defoe er mest kendt for sin tid i Tottenham, hvor han står noteret for 361 kampe med 143 mål til følge. Det gør ham til den spiller, der har optrådt næstflest gange for "Spurs" - kun overgået af Darren Anderton. Han er den ottende mest scorende spiller i Premier Leagues historie.

Sine sene fodboldår har Jermain Defoe tilbragt i Portsmouth, Toronto, Sunderland og Bournemouth, og nu er han altså i Rangers FC. Den bedste tid er forlængst overstået for englænderen, men han kan stadig lave mål. Han har foreløbig lavet to for Rangers FC i den igangværende Europa League-kvalifikation. 

I landsholdsregi står Jermain Defoe noteret for 57 kampe og 20 mål for England.

James Tavernier
27 år
Højre back

James Tavernier er endnu en englænder, der er endt i Rangers FC, men det kan Steven Gerrard ikke tage æren for.

Den 27-årige højre back har spillet i Rangers siden 2015, og han har dermed været en stor del af klubbens vej tilbage mod toppen efter konkursen i 2012. Tavernier bærer også anførerbindet på det skotske mandskab.

James Tavernier har optrådt for engelske klubber som Newcastle United, Wigan og Sheffield Wednesday, men det er i Skotland, han for alvor har fundet fodboldlykken, og han står noteret for 43 mål i 200 kampe for Rangers FC. Det må siges at være et voldsomt imponerende målsnit af en back.

James Tavernier sparker dødboldene for Rangers FC, og han har scoret et hav af sine mål på straffespark og direkte frispark - i videoen i toppen af denne artikel kan du se backen score på frispark mod Rangers FC's arvefjender fra Celtic FC. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.